Je bent hier
Home > Headlines > Mommy reageert | Heibel in kinderfeestjesland

Mommy reageert | Heibel in kinderfeestjesland

alex boete
Bron foto

Afgelopen week las ik op verschillende nieuwssites een bericht waar me de mond van open viel. En wel van het volgende:

De 5-jarige Alex heeft een boete van 20 euro gekregen omdat hij niet kwam opdagen bij het kinderfeestje van een klasgenootje. Alex moest namelijk naar zijn oma en opa.  Het skiën in een indoor sneeuwhal ging voor hem dus niet door.  De ouders van Alex zeggen dat ze geen contactgegevens hadden om Alex af te melden, terwijl de moeder van de jarige claimt dat deze gegevens op de uitnodiging stonden. Omdat Alex niet netjes werd afgemeld voor het feestje besloot de organisatrice van het feest  een no-show boete uit te delen voor de kosten die ze had gemaakt, en stopte deze boete in de schooltas van Alex. De moeder dreigt zelfs naar de rechter te stappen als de rekening niet wordt betaald.

Dus…

Laat ik voorop stellen dat ik het niet netjes vind om je niet af te melden. Dat geldt voor alles. Of dit nu voor een kinderfeestje is of voor iets anders, je meldt je af als je niet kunt. Iets met waarden en normen, en in dit geval zou de teleurstelling voor vooral de moeder van de jarige ook kleiner zijn geweest. Dus afmelden. Altijd.
Ten tweede vind ik dat de kinderfeestjes ietwat vreemde vormen gaan aannemen. Skiën in een indoor skihal met een stel kleuters? Natuurlijk moet iedereen dit zelf weten, maar het zet misschien ook druk bij mensen die dit niet kunnen betalen en op deze manier het gevoel krijgen dat ze falen en tekort schieten als hun kind ‘gewoon’ thuis gaat koekhappen. En dan kan het voorkomen dat mensen niet komen opdagen. Om dan een boete te gaan uitdelen omdat een kind niet komt en zich ook niet afmeldt gaat naar mijn mening echt een stap te ver. Straks gaan we nog hele clausules toevoegen bij een uitnodiging. Ik persoonlijk denk echter dat het niks met de kosten te maken heeft. Ik denk dat de moeder van de jarige zo ontzettend op haar tenen is getrapt en zo enorm baalt dat iemand haar zorgvuldig geplande feestje niet interessant genoeg vond, dat ze zint op wraak. “Wat denk dat mens wel niet? Niet komen opdagen zonder af te melden? Nou, hier heb je wat.” Het feit dat ze de boete sneaky in de tas van Alex stopte en niet rechtstreeks de ouders aan sprak, maakt haar sneu, triest en een beetje lachwekkend. Maar dat is mijn mening.

Wat vinden jullie? Gaan ouders te ver met het organiseren van een kinderfeestje? Zijn boetes terecht? Wat is jullie mening op bovenstaand nieuwsbericht?

Sandy J (1976) is gelukkig getrouwd en is moeder van 2 jongens, Dean van 2006 en Jake van 2010. En samen wonen zij in een dorp in Limburg. Sinds juni 2014 is het eerste boek van Sandy ‘En ineens weet je het…je bent moeder’ verkrijgbaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top