Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Mommy Beauty | Wenkbrauwen verven

Mommy Beauty | Wenkbrauwen verven

Het bijtekenen van onze wenkbrauwen behoort bij de meeste vrouwen tot het vaste opmaak-ritueel. De wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel van het gezicht en wanneer je lichte wenkbrauwen hebt kun je door bijtekenen voor meer nadruk zorgen en dit terwijl het effect natuurlijk blijft.
Voor vrouwen met weinig tijd om dagelijks met hun wenkbrauwen aan de slag te gaan is het verven hiervan wellicht een optie. Wenkbrauwen verven is niet permanent maar blijft wel vaak weken voordat het weer onder handen genomen moet worden. Vandaag laat Shannen ons zien hoe we thuis zelf de wenkbrauwen kunnen verven.

Ik zelf verf mijn wenkbrauwen sinds de les dat ik dat geleerd heb, dat zal nu ongeveer een half jaar geleden zijn. Al best een tijdje dus. Voor mij zijn wenkbrauwen heel belangrijk, als je zelf je wenkbrauwen intekent zul je begrijpen wat ik bedoel; je gezicht is meer in balans als je ook je ogen opmaakt, ook vind ik het gewoon mooier, strakker.

Benodigdheden:
– Wenkbrauw verf
– Waterstof peroxide 3%
– Een bakje om verf in te mengen
– Wattenschijfjes
– Wattenstaafjes
– Water

Wenkbrauwen verven 3 Wenkbrauwen verven 2Zelf gebruik ik de donkerste kleur wenkbrauw verf, en de naam van dit merk is Refecto Cil. Ik heb dit gekocht bij de schoonheidsopleiding dat ook bij mijn school zit, maar je kunt dit ook in de meeste kappersgroothandels kopen. Het kost geloof ik rond de 7 euro, maar dit verschilt per groothandel.

Waterstof peroxide kun je ook gewoon bij de kappersgroothandel te halen. Het merk maakt niet uit, of je de goedkoopste of de duurste pakt; waterstof is waterstof. Waar je wel op moet letten is dat je die van 3% pakt! Een sterker percentage wil je niet rondom je ogen gebruiken! Ik heb een beetje waterstof uit een grote fles overgegoten in een containertje.

Je begint met het aanbrengen van vaseline in je wenkbrauw, maar ook rondom. Dit doe je zodat de verf niet aan je huid hecht. Als je deze stap skipt, zul je merken dat de verf aan je huid hecht waardoor je wenkbrauw nog wat intenser donker wordt. Ik zelf persoonlijk skip deze stap, van mij mag mijn wenkbrauw nog wat donkerder blijven. Dit vervaagt op je huid met ongeveer 3 dagen. Ondanks dat je verf op je wenkbrauw haren smeert, pakt dit wel op de haartjes, maak je hier dus niet druk om!

Wenkbrauwen verven 6Vervolgens pak je de kleine tube met verf. Ik heb geleerd in plaats van dit in grammen te wegen, een centimeter verf te gebruiken. Ik doe dit op een bakje, je kan dit er daarna nog makkelijk af wassen. Daarna pak ik de waterstof erbij, en gebruik ongeveer dezelfde hoeveelheid als van de verf. Ik weeg dit niet af, dit gaat puur op gevoel. Vervolgens meng je deze twee samen tot het een papje is geworden.Wenkbrauwen verven 4Daarna breng ik de verf aan op mijn wenkbrauw. Zorg dat je goed alle haartjes mee pakt. Ik breng dit aan met een wattenstaafje zodat ik precies kan werken. In het begin breng ik het wat slordiger aan, en vervolgens pak ik een schoon wattenstaafje om de randjes wat bij te werken zodat het er strak uit ziet, en het niet lelijk aan mijn huid hecht.Wenkbrauwen verven 5Dit laat je zo’n 10 minuten zitten. Daarna maak je je wattenschijfje nat en haal je de verf van je wenkbrauwen. Zorg er voor dat er geen restjes achterblijven!Wenkbrauwen vervenEn táda! Je wenkbrauwen zijn gekleurd! Wat vind jij er van, en verf jij zelf jou wenkbrauwen?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Mommy Beauty | Wenkbrauwen verven

  1. Je doet het zo makkelijk lijken. Mooie resultaat. Mijn wenkbrauwen heb ik nog nooit geverfd, ze zijn van nature al zwart. Wel moet ik ze ‘vullen’, bijtekenen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top