Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Fashion | Fashionable op budget

Fashion | Fashionable op budget

FashionableOnlangs vertelde Nicky al over haar nieuwste aankopen. Ze was uitstekend geslaagd en is nog steeds erg tevreden met haar blazer en trenchcoat. Door haar artikel zijn we bij de redactie helemaal geïnspireerd geraakt om de inhoud van onze kledingkasten weer eens te updaten. Zoals Nicky al aangaf heb je als moeder niet altijd even veel tijd om te gaan shoppen voor jezelf. Daarnaast wil ook het saldo van je bankrekening nog wel eens te wensen over laten. Daarom hebben we hier drie tips waarmee je er met een klein budget nog steeds fashionable uit kunt zien!

Shoppen tijdens de sale
Dit is misschien een open deur, maar het scheelt aanzienlijk: shoppen tijdens de sale! Het is niet altijd even makkelijk om hierop te wachten, want soms heb je gewoon echt die nieuwe jas nodig. Bovendien zien de nieuwe collecties er vaak erg aantrekkelijk uit. Echter worden deze meestal al ruim voor het nieuwe seizoen binnengebracht. Daardoor duurt het nog wel even voordat je de kleding daadwerkelijk aan kan trekken. Wachten op de sale is daarom geen ramp. Integendeel, want wat is er nou leuker dan een mooi kledingstuk aanschaffen voor de helft van de prijs? Niet alleen in de winkelstraten is er regelmatig sale, ook online heb je de kans om koopjes te jagen. Bekijk bijvoorbeeld eens de webshop van Mona Mode. Met haar stijlvolle kleding is dit zeker een webwinkel om in de gaten te houden!

Tweedehands en kringloop
Op tweedehands kledingmarktjes en in de kringloopwinkels kom je regelmatig de leukste koopjes tegen. In de meeste grote steden zijn deze wel te vinden. Bekende plekken in Amsterdam zijn bijvoorbeeld de IJ-hallen, Noordermarkt en natuurlijk het Waterlooplein. Het leuke aan deze marktjes en winkels is dat je hier vaak de kleding kunt vinden die helemaal voldoen aan de huidige retro trends. Het is altijd even speuren, maar dan heb je wel een origineel kledingstuk tegen een mooie prijs!

DIY en ruilen
Deze tip is voor de creatieve moeders die zo nu en dan een middagje voor zichzelf hebben. Voor een nieuwe garderobe hoef je natuurlijk niet alles rigoureus te vervangen. Je kan ook je huidige collectie ‘oppimpen’. Ga aan de slag met verf voor een kleurrijk dye-effect, naai kleurrijke borduursels aan je blouse of laat je jeans rafelen met schuurpapier. Ook leuk (en wellicht te combineren met DIY) is om kleding uit te wisselen met je vriendinnen. Nodig een leuk groepje uit voor een bakkie of een wijntje en organiseer een ruilmiddag of avond. Zo kan je elkaar blij maken met kledingstukken die je zelf niet meer past of waar je op uit bent gekeken.

Heb jij nog tips waarmee je met een klein budget nog steeds fashionable uit kunt zien?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Fashion | Fashionable op budget

  1. Wanneer je vriendinnen hebt met hetzelfde kledingmaat is het inderdaad een leuk idee om eens een ruilmiddagje te organiseren. Ik ben zelf geen van van kringloop, het gedachte dat de spullen wellicht van een overleden persoon zou kunnen zijn houdt me absoluut tegen. Niets voor mij.

  2. Goede tips, ikzelf houd er wel van om in kringloopwinkels te snuffelen.
    @Nicky, ik begrijp wel wat je bedoeld, vroeger had ik hier ook last van maar lang niet alles wat je in kringloopwinkels vind zijn van overleden personen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top