Je bent hier
Home > Headlines > Mijn Top 5 Inspirerende (life) quotes

Mijn Top 5 Inspirerende (life) quotes

quotesIn het leven kan het soms enorm tegenzitten. Dit kan door verschillende redenen komen en wanneer je dan in een dipje zit en het even niet meer ziet zitten is het belangrijk om positieve energie op te doen om er zo snel mogelijk bovenop te komen. Maar hoe doe je dat? Uit een negatieve spiraal komen is vaak niet zo eenvoudig. Hiervoor heb je kracht nodig en inspiratie waardoor je langzaam maar zeker de motivatie krijgt om er weer tegenaan te gaan. Voor mij zijn mijn kinderen mijn nummer één inspiratie om niet op te geven. Maar daarnaast zijn er verschillende quotes die er mij geregeld doorheen slepen.

quote 1Wie mij niet groot gebracht heeft kan mij niet klein krijgen
Het zit in onze aard om commentaar op anderen te leveren. Commentaar hoeft bij voorbaat niet negatief te zijn, zo kun je heel veel wijsheid en kennis uit de commentaar van anderen halen. Maar daarentegen zijn er mensen die het hun taak maken om anderen af te kraken en hen klein te krijgen. Onthoud; alleen jij hebt de kracht om ervoor te zorgen dat negatieve woorden jou niet klein krijgen.

quote 2Leef je dromen en droom niet je leven
Ik ben dol op deze! Met zitten bereik je zelden iets in het leven. Wie droomt of fantaseert zo nu en dan niet over een mogelijk beter of mooier leven? Wat zou je doen wanneer je bijvoorbeeld de loterij zou winnen? Het is toch leuk om hierover te fantaseren. Maar er alleen over dromen is niet genoeg. Je zou dus zoals met alles in het leven, actie moeten ondernemen wil je jouw doelen bereiken. Dus stop met dromen en neem stappen om je droom te leven.

quote 3You were born original…. Don’t die as a Copy
Niet altijd even makkelijk maar wel van groot belang. Praktisch alles wat jij doet is al eens eerder door een ander gedaan. Dit moet jou niet weerhouden om te doen wat je graag zou willen. Maar de uitvoering is belangrijk. Doe het op jouw manier, in jouw eigen stijl en onderscheid jezelf zo van anderen.

quote 4If you can dream it you can do it
Naar mijn mening een dubbelzinnige quote. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je alles wat je kunt dromen ook daadwerkelijk kunt waarmaken. Maar dat je simpelweg niet bang moet zijn om je dromen na te jagen.

quote 5Forgiveness is not something we do for other people. We do it for ourselves to get well and move onUit ervaring weet ik dat dit ontzettend waar is. Vergeven is niet hetzelfde als vergeten. Vergeven betekent simpelweg loslaten en verder leven. Dat je iemand vergeven hebt voor zijn/haar daden wil niet zeggen dat jullie vriendjes moeten zijn of dat je het gedrag opeens goedkeurt. Nee, dat is zeker niet het geval. Het betekent loslaten en niet je leven door boosheid laten leiden. Boosheid werkt hetzelfde als gif, langzaam maar zeker zul je eraan onderdoor gaan en raak je verbitterd. Het is zeker moeilijk te realiseren maar echt ontzettend belangrijk voor jezelf

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

5 thoughts on “Mijn Top 5 Inspirerende (life) quotes

 1. Na wat ik allemaal heb moeten doorstaan heb ik een die vaak naar voren komt. Wat je niet dood maakt hé alleen maar sterker, en liefde overwint alles.
  Vaak nodig gehad om me erdoorheen te slepen.

 2. Dat is inderdaad een goede en ook zo waar. What doesn’t kill you makes you stronger!!!
  Liefde overwint alles… dat weet ik zo niet… Het moet natuurlijk ook van twee kanten komen.

 3. Poeh tja…..ik heb inmiddels ook al zoveel meegemaakt, en geen kleine dingen ook…

  inmiddels is mijn visie: het gaat zoals het moet , en het moet maar zoals het gaat…
  en elke dag mijn ogen openen en mijn liefdes bij mij hebben is elke dag weer 1 gewonnen.

  maar liefde overwint alles? Nee daar ben ik het uit ervaring zeker niet mee eens….soms zijn er geen andere wegen die naar rome leiden…

 4. WAT EEN GOEDE TEKSTEN HEB JE GESCHREVEN EN BIJNA ALLES ZO TOEPASSELIJK, IK LEES ZE NOG EENS DOOR EN PAS IDD EEN HOOP TOE. GOED GEDAAN NICKY!

 5. Super artikel! ik vindt het heel inspirerend. Ik wordt heel erg blij hiervan 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top