Je bent hier
Home > Headlines > Africa Cup 2013

Africa Cup 2013

Africa cupIk ben geen fan van voetbal en kijk er niet graag naar. In feite begrijp ik niet waarom 20 mannen achter een bal aan rennen; ik zou zeggen: gooi er meer ballen bij en het wordt pas echt leuk.
Maar goed, ik ben dus geen voetbalfanaat maar met de Africa Cup maak ik een uitzondering en vergezel ik manlief tijdens de wedstrijden. Want laten we wel wezen, met z’n tweeën is het natuurlijk veel gezelliger kijken.

africa cup 2013 Sinds enkele weken is de strijd om de Africa Cup 2013 in Zuid Afrika losgebarsten. Aan de wedstrijd deden er in totaal 16 landen mee en de kwartfinale met acht landen, waaronder Nigeria en Ghana -waar wij voor zijn – hebben we van het weekend kunnen volgen. Beide landen hebben een goede wedstrijd neergezet en gaan door naar de halve finale.

africa cup wedstrijdafrica cup teamDe halve finale vindt plaats op woensdag zes februari en zal gespeeld worden door de landen Ghana tegen Burkina Faso en Nigeria tegen Mali.
Zoals alle voorgaande wedstrijden zal de halve finale op Eurosport uitgezonden worden.

africa cup stadium De wedstrijden werden in vijf verschillende stadions gespeeld, hier vier ervan.

Ik begrijp niet veel van voetbal maar manlief doet zijn best om mij het een en ander uit te leggen en te laten begrijpen. Hoe meer ik naar voetbal kijk des te meer plezier ik erin begin te krijgen. Het is met name leuk om te zien hoe volwassen mannen zich als een stelletje kleuters gedragen. Hoe zij zich gemakkelijk op de grond laten vallen door een niets voorstellend duwtje. Wat een acteerwerk zie je op het veld, helaas zijn ze niet allemaal even goed en zie je zo nu en dan overduidelijk dat er totaal niets aan de hand is. Voetbal kijken is voor mij praktisch dubbel liggen van het lachen. Maar zo nu en dan voel ik toch wel de spanning opstijgen.

africa cup foto Waar ik bij sommige wedstrijden zo van kan genieten is het commentaar van de commentaargever. Bij de wedstrijd tussen Zuid Africa en Mali had de commentaargever het op een gegeven moment voortdurend over de lengte van de spelers, hoezo lengte-issue?
En daarnaast kan ik ook genieten van de opmerkingen van mijn eigen jongens.

Aanstaande woensdag zit ik, samen met manlief, weer voor de buis. Ik ben wel benieuwd welk land met de Cup naar huis zal gaan.

Ben jij een voetbalfan?

Foto’s ©: africacup.tv

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Africa Cup 2013

  1. HAhaah 🙂
    Normaliter kijk ik ook geen voetbal, maar ben wel erg benieuwd welk land met de cup naar huis gaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top