Je bent hier
Home > Geld & Budget > Money Monday: Mijn duurste aankoop van 2021

Money Monday: Mijn duurste aankoop van 2021

Ik ben een tijdje afwezig geweest. Dit komt door mijn verhuizing! Mijn duurste aankoop van 2021 is mijn nieuwe huis geweest! Het proces van het kopen van mijn nieuwe huis heeft lang geduurd, want ik heb heel lang getwijfeld.

Mijn duurste aankoop van 2021

Drie jaar geleden hadden mijn man en ik over een baby nummer 3. Ik wilde heel graag een derde baby, maar dat zou wel betekenen dat ons appartement op den duur te klein zou worden. Toen ik eenmaal zwanger was van nummer 3 opende ik Funda en bekeek ik de eengezinswoningen. Ik schrok van de prijzen! Een beetje woning koste al gauw vier ton. Never nooit dat ik zo een duur huis zou kopen… Tijdens mijn zwangerschap bleef het bij kijken. Zwanger zijn en verhuizen heb ik al een keer eerder meegemaakt en dat wilde ik niet meer. Tijdens mijn zwangerschap zag ik de prijzen stijgen.

Nummer 3 werd geboren aan het begin van de coronaperiode. Op het nieuws werd aangekondigd dat de huizenprijzen drastisch zouden dalen. Terwijl iedereen aan het hamsteren was, hield ik Funda in de gaten. De voorspelde daling kwam niet. De huizenprijzen bleven stijgen. Ik gaf de hoop op. Een nieuw huis zat er niet in. Ik keek goed naar mijn huidige appartement: 108 m2 en 5 mensen. Een beetje verbouwen en dan zou het moeten lukken. Ik vertelde mijn man de verbouwplannen. De volgende dag zaten er drie links van huizen in de mail. Verbouwen zag hij niet zitten. Na een lang gesprek gingen we ervoor. Na een berekeningen door een onafhankelijke hypotheekadviseur bleek dat we een belachelijk groot bedrag mochten lenen. Ik keek ook hoeveel ons appartement zou opleveren. Ik schrok van het bedrag. Ons appartement zou ons minimaal een ton meer opleveren!

Daarna ging alles in een stroomversnelling. De huizen in onze omgeving konden we of niet betalen of de wachtlijst voor bezichtiging was immens. We zochten een andere omgeving. Dichter bij het werk van mijn man. Ook daar gingen de huizen snel, maar we konden onze eerste bezichtiging plannen. Het eerste huis was mooi, maar er waren ook twee ‘maren’. We deden een bod. Wat we toen nog niet wisten, was dat overbieden een serieus ding was geworden. Ons eerste bod had een overbieding van 10.000 euro. Dat vonden wij een redelijk bedrag. Het huis ging aan ons voorbij.

Bij de tweede bezichtiging waren we al minder naïef en boden we 32.000 euro over. Het tweede huis vonden we eigenlijk niet heel bijzonder, maar inmiddels was de drang tot verhuizen sterk. We konden er wel wat van maken. De bieding van het tweede huis stond nog toen ik het derde huis ging bekijken. Het derde huis bekeek ik alleen. Toen ik door het huis liep wist ik het zeker: Dit is het! We deden een bod op een huis, terwijl mijn man het huis niet had gezien. Het overbieden was een ding, want hoeveel bied je over. Uiteindelijk boden we 55.000 over. Te veel? Wellicht! Het bod werd geaccepteerd!

Ook de verkoop van ons appartement liep voorspoedig. De vraagprijs was 125.000 meer dan dat wij ervoor betaalden en ook op ons appartement werd er flink overboden, namelijk 44.000.

Eind januari verhuisden we naar ons nieuwe huis en startten wij een nieuw avontuur!

Zou jij in deze tijd een nieuw huis kopen?

Tot een volgende keer!
Graciella,

Graciella is getrouwd, moeder van 3 en juf. Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. Iedere twee weken, op de maandag, kun je een artikel van Graciella verwachten.

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Money Monday: Mijn duurste aankoop van 2021

  1. Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning! Een huis kopen blijft spannend. Zo te lezen heeft de Corona geen invloed op de huizenmarkt, ik ging er wel een beetje van uit dat in ieder geval de prijzen zouden zakken. Niet dus! Fijn dat jullie jullie woning ook met overwaarde hebben kunnen verkopen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top