Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Parfum Review: Chanel N°19 Poudré

Parfum Review: Chanel N°19 Poudré

Chanel is een merk die ik sinds vorige jaar flink aan het ontdekken ben. Mijn collectie neemt in rap tempo toe: de geuren van dit merk doen het immers goed bij mij. En ontbrekende geuren staan vanzelfsprekend op mijn wishlist waaronder Chanel N°19 Poudré. Na een lange tijd van zoeken en geduldig wachten, totdat de voorraad weer aangevuld werd, heb ik dan eindelijk  N°19 Poudré aan mijn collectie mogen toevoegen. Ik geloof dat ik nog nooit eerder zoveel moeite voor een geurtje gedaan heb. Maar na ontzettend veel positieve berichten wilde ik dit geurtje graag hebben. En nu dat ik het heb kan een eerlijke review uiteraard niet ontbreken. Lees je gezellig mee?

Chanel N°19 Poudré is een flanker van de bekende Chanel No.19 en werd in 2011 gelanceerd. De originele geur (No.19) is het laatste parfum dat Gabrielle Chanel lanceert en draagt. Het parfum is een eerbetoon aan haar geboortedatum, 19 augustus 1883. N°19 Poudré is een nieuwe interpretatie van N°19 waarin de poederige noten van iris, die ook al in de originele compositie te vinden zijn, de volle aandacht krijgen, gedragen op een geurakkoord van witte muskus.

Geurnoten

Topnoten: Galbanum (Gomhars), Neroli (Oranjebloesem), Mandarijn;
Hartnoten: Iris en Jasmijn;
Basisnoten: Vetiver, Muskus en Tonkaboon.

Chanel N°19 Poudré review

Allereerst: het originele Chanel No.19 geurtje heb ik niet in mijn collectie, beide geuren vergelijken kan ik derhalve niet.
Chanel N°19 Poudré wordt omschreven als een bloemig, poederig, groen parfum. De geur is direct na het opspuiten krachtig en intensief. Vooral de sprankelende frisse groene kant van de geur overheerst. Het is een heel ander soort geur dan ik gewend ben. En echt groot fan van de opening ben ik helaas niet. De opening van de geur doet echter iets met me, iets wat ik nog steeds niet onder woorden kan brengen. Het prikkelt als het ware mijn zintuigen, alsof het op zoek is naar een bepaald gevoel. Een gevoel wat voor mij niet geheel duidelijk is. Wellicht dezelfde gevoel dat ik krijg wanneer ik naar oude films kijk? Ik weet het niet. De geur heeft hoe dan ook absoluut een uitgesproken karakter, een eigen persoonlijkheid. Het spreekt je aan of totaal niet. Zelf moet ik aan N°19 Poudré wennen, desalniettemin kan ik niet ontkennen dat het indruk op mij gemaakt heeft.

De krachtige opening van Chanel N°19 Poudré neemt snel af waarna de poederige gedeelte meer naar de voorgrond treed. Dit gedeelte van de geur vind ik lekker. Het is een frisse poederige geur, lekker zacht en elegant. Ik houd van poederige geuren maar dan de warme soorten. Maar moet zeggen dat ik deze frisse variant ook wel kan waarderen.
Waar N°19 Poudré een krachtige opening heeft, ontwikkelt het zich na verloop van tijd in een zachte en subtiele creatie. Maar helaas naar mijn mening behoorlijk subtiel. In dit stadium is de geur nogal zwak, althans op mijn huid. Hierdoor is de drang om bij te spuiten groot. Het is zeker jammer dat de intensiteit van de geur na haar krachtige opening enorm af. Met dit in gedachte ben ik dan ook van mening dat N°19 Poudré beter geschikt is in de lente en zomer periode.

Chanel N°19 Poudré is een geur waar ik aan moet wennen. Het is een geur waar ik niet gelijk verliefd op ben geworden. En die wellicht nooit een groot favoriet van mij zal worden. Maar het is wel een geur dat indruk op mij gemaakt heeft. Dat iets met mijn gevoel doet. Wat precies weet ik niet. Maar wie weet dat ik, naarmate ik de geur gebruik, hier ooit achter zal komen. Alleen al om deze reden, mijn nieuwsgierigheid, zal ik N°19 Poudré op z’n tijd blijven gebruiken. En uiteraard omdat ik het anders enorm zonde zou vinden om dit geurtje niet te gebruiken en gewoon in de kast te laten staan. Chanel N°19 Poudré opnieuw aanschaffen zal ik hoogstwaarschijnlijk niet doen.

 

Liefs,
Nicky

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top