Je bent hier
Home > Headlines > Mijn 2019 in vogelvlucht

Mijn 2019 in vogelvlucht

Het nieuwe jaar is begonnen! Op deze tweede dag van 2020 kijk ik graag samen met jullie terug naar wat het afgelopen jaar mij gebracht heeft. Het jaar 2019 was een intensief jaar geweest maar tegelijkertijd ook een jaar waarin ik veel dankbaarheid heb gekend. Het was een uitdagende jaar met veel persoonlijke leermomenten. Een jaar die ik met dubbele gevoelens naar terugkijk. Ja, ik vind het fijn om 2019 vaarwel te hebben gezegd en het nieuwe jaar positief en met frisse moed te kunnen starten.

Focus op mijn gezin
2019 is een jaar geweest waarin de focus op mijn gezin lag. Het jaar ging ik in met een groeiende wondertje in mijn buik. Dat de geboorte van mijn kleine meid zonder twijfel mijn hoogtepunt van het jaar is geweest, vereist, denk ik, geen nadere uitleg. Ruim twee maanden eerder dan op de planning stond kwam mijn mini lady ter wereld. Ze startte in een open couveuse maar deed het naar verwachting hartstikke goed. Zo goed dat ze na ruim een weekje in het ziekenhuis fijn mee naar huis mocht. Toen kon ik thuis pas echt van mijn gezin gaan genieten, mijn kinderen allemaal bij elkaar!

Een newborn gaat gepaard met slaploze nachten, dat is onvermijdelijk. Het is dan ook een feit dat ik het afgelopen jaar enorm moe ben geweest. Sterker nog: ik ben nog steeds moe. Nog steeds kom ik structureel slaap tekort. Het hakt er zeker flink in wanneer je de nachten alleen voor staat. En wanneer je newborn ook nog eens overprikkeld is wordt alles 10 keer zo zwaar. En dat -slaap te kort- doet overduidelijk ook weer wat met een persoon.
Maar ondanks dat ik vele zware en uitdagende momenten gekend heb, momenten waarin het mij soms teveel werd, is het mij gelukt om intens van alle mooie momenten te genieten. De laatste keer mijn eigen newborn. Wat is het ongelofelijk mooi!

De geboorte van Infi heeft mij de trotse mommy van zes prachtige kinderen gemaakt. Mijn kroost waar ik ontiegelijk veel liefde voor voel. Mijn trots, mijn thuis en mijn leven. Mijn dankbaarheid is dan ook immens groot. Ik beschouw mezelf als een enorm gezegend mens!

Wie al een lange tijd op Mommyonline meeleest weet inmiddels wel dat ik niet over mijn relatie schrijf. In 2020 zal dit zeker ook niet anders zijn. Wel kan ik kwijt dat in relatie gebied 2019 absoluut geen makkelijk jaar is geweest. Beter gezegd, het is er eentje die ik graag ongedaan zou willen hebben. 2019 was van begin tot einde een emotionele achtbaan geweest. Een jaar met veel verdriet en een overvloed aan tranen. Ik weet niet wat 2020 met zich mee zal brengen, maar ik durf wel te zeggen dat het niet ergers als 2019 zal zijn. Oja, voor personen die dit zich nog steeds afvragen: ja… mijn zes kinderen hebben dezelfde vader!

Blog/werk
Dat je als persoon toch wel heel anders in het leven staat, en handelt, als je structureel te weinig slaapt kan ik beamen. Mijn energie level was een lange periode dermate zo laag dat ik, naast het gezin en relatie, nergens anders toe kwam. Ook dit was hier op de site zichtbaar door het gebrek aan artikelen. Dat vond ik aan de ene kant uiteraard erg jammer, maar aan de andere kant voelde het ook fijn om even afstand van het blogleven te nemen en de focus enkel op mijn gezin te leggen. Gewoon laten, niets forceren en het schrijven voor Mommyonline (en Beautytopia) in het nieuwe jaar maar weer oppakken. Ik moet nog zien in hoeverre het schrijven mij in 2020 gaat lukken.

Ergens begin oktober besloot ik, na toch wel lang erover na gedacht te hebben, om het fotograferen weer op te pakken. Fotograferen is altijd al een bezigheid waar ik mezelf in kon verliezen en het voelde goed om dit weer te kunnen hervatten. In de korte periode na mijn besluit heb ik een handje vol modellen voor mijn lens mogen hebben. Het is mij weliswaar niet gelukt om een website te maken maar een Instagram account is uiteraard wel gelukt. In 2020 gaat het avontuur gewoon door!

Dit was mijn 2019 in vogelvlucht. Een jaar met dubbele gevoelens maar desondanks een mooi jaar!!
Ik wens jullie allemaal het allerbeste voor 2020!!!!!

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top