Je bent hier
Home > Columns > Column Sonja | Mijn ruwe diamant

Column Sonja | Mijn ruwe diamant

Sprekende ogen in een smal gezichtje. Vrolijk en enthousiast maar soms ook serieus of wat te wijs voor je leeftijd.
Wat ben je anders dan je tweelingzus. Die staat op haar strepen, gaat voor gerechtigheid en blaast hoog van de toren als ze het ergens niet mee eens is. Zo zit jij niet in elkaar en zo heb je ook nooit in elkaar gezeten.

Zelfs als klein meisje keek je de kat uit de boom en vond je het belangrijk dat andere mensen jou leuk vonden. Drie kleine kinderen in een knalrode kinderwagen, maar men zag alleen jou. Je trok gekke bekken of liet je liefste glimlach zien. Iedere voorbijganger smolt voor jouw charmes. Jouw tweelingzus zat naast je in haar eigen wereldje.

Je groeide op en zag hoe het leven zich ontpopte met diens hoogte- en dieptepunten. Je paste je aan en leerde gaandeweg om te gaan met grenzen en gedrag. Nee was voor jou ook echt nee en je wist dat zeuren of huilen geen zin had. Jouw zussen gingen door waar jij stopte en jij hebt dus heel wat minder straf gehad. Ook dat wist je en daar handelde je naar. Je bent altijd een slimme meid geweest.

Als ouder in een druk gezin is dit fijn, maar het schept ook een valkuil. Laat haar maar haar gang gaan, die komt er wel. Hierdoor werd de aandacht vaak opgeslurpt door drie andere kinderen. Kwam jij aandacht tekort?
Ieder speelt zijn of haar eigen rol in het gezin. Jij hebt mij nodig en ik jou. Jij hoort bij mij, bij ons.

Stille wateren hebben diepe gronden. We praten steeds meer en toch vraag ik me soms af wat er in dat koppie van je omgaat. Maak van je hart geen moordkuil meisje. Je gedachten zijn alleen van jou, maar als je me nodig hebt dan ben ik er. Als je dat maar weet.

Mijn jongste dochter. Zo intelligent, ambitieus maar vooral ook mooi en lief. Een ruwe diamant die alleen maar meer zal schitteren. Zie je dit zelf ook? Blijf je mooie zelf. Je hebt je eigen plekje in mijn hart.

Door: Sonja

Sonja, bouwjaar 1974 en moeder van Mindy (2007), tweeling Jodi en Evy (2009) en charmeurtje Djazz van 2016. Gelukkig getrouwd en 32 uur per week werkzaam als marketingspecialist bij een touroperator & maatwerkspecialist. Zij neemt ons, in haar blogs, mee in haar leven als trotse mommy van 4 kinderen. 

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top