Je bent hier
Home > Headlines > Speel het nieuwe 3D Doolhof van Ravensburg

Speel het nieuwe 3D Doolhof van Ravensburg

Ik ben dol op bordspelletjes. Wat mij betreft is een avondje spelletjes spelen een ideale manier om als gezin tijd met elkaar door te brengen. Gezellig vind ik dat: tijd met elkaar doorbrengen zonder beeldschermen en zo. Vooral nu dat het buiten koud en sneller donker is en we het liefst lekker warm binnen zitten. Hoe fijn is het dan om, terwijl het bijvoorbeeld buiten stormt of regent, het binnen nog gezelliger te maken door met z’n allen aan tafel een spelletje te spelen? In huize Mommyonline wordt er met grote regelmaat een spelletje uit de kast getrokken.

Als kind was ik ook al dol op bordspellen. Een van mijn favoriete spelletje van vroeger heb ik onlangs mogen ontvangen om opnieuw te ontdekken en samen met mijn kids te spelen. Als ik mij niet vergist is het originele spel van 1986 en heette het ‘De betoverde doolhof’. Anno nu heet deze spel van Ravensburg ‘Doolhof’ en dit is de 3D variant.

3D Doolhof
Doolhof, het bekende familiespel van Ravensburger, bestaat al ruim 30 jaar! Niet voor niets, want Doolhof verveelt nooit. Omdat de gangen voortdurend in beweging zijn, is het speelbord iedere keer anders. Maar… nu kun je deze klassieker ook 3D spelen. Je gaat tijdens dit spel letterlijk de hoogte in. Wie lukt het om zo snel mogelijk bij de begeerde schatten te komen? Daarvoor verschuif je enorme torens. Gemakkelijk? Vaak is een speler bijna bij zijn doel en dan verandert het doolhof weer in zijn nadeel. Het is om gek van te worden, maar het blijft spannend!

3D Doolhof is een bordspel voor de hele familie en is met 2 tot 4 spelers te spelen. Dit spel is weliswaar de 3d variant maar je kunt deze ook evengoed als een ‘gewone’ Doolhof spelen. Hiervoor hoef je enkel de torens niet in te zetten en de regels welk betrekking tot de torens en hoogte niet toe te passen. Ik heb inmiddels al vele keren samen met beide dochters dit speel gespeeld en ook zij zijn fan. Wij hebben zowel met torens als zonder gespeeld en moet zeggen dat jongste dochterlief van 9 jaar de 3D variant (met torens) toch wel moeilijk vindt. Het kost haar veel meer moeite om de te zoeken schatten te bereiken, enkele keren gaf ze ook aan liever zonder torens te willen spelen. Maar echter heeft ze alle keren het spel netjes afgespeeld, maar helaas niet gewonnen. Ik vraag mij dan ook af of de aangegeven leeftijd van 7 jaar niet wat aan de jonge kant is.

Ravensburger heeft hier gelukkig ook bij stil gestaan en heeft derhalve een manier bedacht om het spel voor jonge kinderen makkelijker te maken. Door het inzetten van een toverkaart, deze dient als joker gezien te worden, kunnen jonge kinderen een willekeurig aantal treden naar boven of beneden klimmen. Gewoonlijk zou je niet meer dan 1 trede tegelijk mogen nemen.

Doolhof 3D neemt je de hoogte in en verhoogt hiermee de moeilijkheidsgraad van het originele spel maar ook zorgt dit ervoor dat het spel langer duurt. Voor Doolhof spellers die de ‘gewone’ bordspel niet meer zo spannend en of  uitdagend genoeg vinden is de 3D variant absoluut een aanrader. Hiermee beleef je het spel op een hoger niveau.

Ravensburg 3D Doolhof bordspel heeft een adviesprijs van circa € 29,99 en is zowel online als stenen winkels te vinden.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top