Je bent hier
Home > Columns > Mensen met kinderen? Zet die maar daar neer!

Mensen met kinderen? Zet die maar daar neer!

Als één van ons jarig is gaan we altijd gezellig met z’n vieren, of met meer familieleden erbij, gezellig uit eten. Je mag blij zijn dat je weer een jaartje ouder bent en dat moet gevierd worden.

De laatste keer, toen Jens jarig was en voor zijn 1e verjaardag weer uit eten gingen, viel me iets op…
Waarom worden we altijd in een kinderhoek geplaatst? Omdat we twee kinderen bij ons hebben… Leuk voor ze om te spelen…
Tuurlijk, helemaal leuk voor de kinderen en voor ons wat lastiger om de kinderen aan tafel te houden als er gegeten moet worden, maar goed…je bent uit eten.
Of is het voor de rust voor de andere gasten? Maar willen wij dat dan soms ook niet?

We zaten met z’n vieren in de hoek met tv en knuffels. Er zat nog een gezin met twee kinderen, die ook liever gingen spelen dan eten. Maud en Jens zaten gezellig bij ons aan tafel en Maud zorgde voor de stokbroodjes met kruidenboter.
Wat hadden we het gezellig.
Ondertussen zaten nog drie tafels vol met ouders met kinderen en toen de laatste binnen kwamen ging de boel los. De kinderen stonden op de stoelen en gooiden met knuffels. Wat zaten wij gezellig te eten….wat een drukte en gekkenhuis was het geworden!

Ineens moest ik erom lachen hoe wij als ouders met onze kinderen bij elkaar gezet worden zodat de zakenpartners kunnen overleggen terwijl ze een vorkje prikken, de jonge stellen bij een kaarsje elkaar beter leren kennen en de wat ouderen onder ons elkaar beter kunnen verstaan en de ouders met oudere kinderen weer met elkaar kunnen praten terwijl de kinderen aan het pingen zijn op de Blackberry of iPhone, of druk met een spelletje zijn op de DS.

Ik ben trots dat ik nu bij deze groep hoor, maar misschien dat ik de volgende keer toch om een tafeltje voor vier ga vragen, tussen het gewone gepeupel.
Ach..dat zien we dan wel weer…

One thought on “Mensen met kinderen? Zet die maar daar neer!

  1. haha, wie weet dat dat inderdaad de reden is. Alhoewel ik het ook wel weer fijn vindt te lezen dat het restaurant dus rekening houdt met gezinnen met kindjes. WAnt er zijn genoeg restaurants die dit helaas niet doen….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top