Je bent hier
Home > Lifestyle > Gespot > meetmoedermelk

meetmoedermelk

Als kersverse jonge moeder probeerde ik mijn baby borstvoeding te geven. Met heel veel doorzettingsvermogen, heb ik met heel veel plezier onze kleine 10 maanden borstvoeding gegeven. Bij de volgende zou ik het zo weer doen. Alhoewel iedereen weet dat borstvoeding geven niet gemakkelijk en vanzelf gaat, zo bij ons de eerste weken.
Na de kraamperiode toen alles tot rust kwam thuis en ik eindelijk overdag echt alleen was met de kleine heb ik het mooiste borstvoedingsmoment beleefd. Toen liet ik alle adviezen achter me en wilde van het tepelhoedje af. Die dag ben ik gewoon met mijn kleine in bed gaan liggen. Ik heb hem bloot op mijn buik gelegd en hij is vanzelf naar een tepel gekropen (net zoals het moment toen hij net geboren was en direct op mijn buik werd gelegd). Vanaf die dag hebben we samen heel veel plezier beleefd aan elkaar tijdens de borstvoedingsmomenten.

Toen mijn melkproductie terug liep na bijna 9 maanden, ben ik overgestapt naar een combinatie tussen kunst en moedermelk. Vanaf dat moment sliep mijn kleine niet meer door ‘s nachts. Nu weet ik het kan heel veel oorzaken hebben maar dit was ook het moment waarvan ik dacht, wat is nu het verschil qua samenstelling tussen moeder en kunstmelk. Omdat ik aan het afbouwen was en binnenkort dus niet meer de kleine aan de borst zou leggen ging ik op zoek of het mogelijk was mijn moedermelk te laten onderzoeken, gewoon alleen uit nieuwsgierigheid. Het was niet mogelijk via een gemakkelijke simpele weg maar het lukte toch. Het resultaat was grappig. Ik ging daarna verder onderzoeken of er eerdere onderzoeken waren geweest naar de samenstelling van moedermelk en wat daar was uitgekomen. Zo vond ik enige cijfers waarmee ik mijn uitkomsten vergeleek. Het vetgehalte en eiwitgehalte in mijn moedermelk was hoog! Dit vond ik leuk om te weten. Toen ben ik de kleine doorslaap kunstmelk gaan geven, en de nachtrust keerde terug.

Ik vertelde moeders om mij heen dat ik mijn moedermelk had laten meten en zij wilde direct afgekolfde melk aan mij meegeven omdat zij ook nieuwsgierig waren. Omdat dit niet via een reguliere gemakkelijke weg ging en ik steeds meer moeders kreeg met dit verzoek, ben ik het officieel gaan opzetten na meer marktonderzoek.

Nu is meetmoedermelk actief . Ik heb het resultaat van mijn moedermelkmeting in het babyboek geplakt, erg leuk voor later. Ik spreek nu vaders die het meten van moedermelk als kraamkado willen geven!

Op de site van www.meetmoedermelk.nl staan o.a de getallen waar ooit onderzoek naar is gedaan, hiermee kan de uitkomst vergeleken worden. Voor meer informatie verwijs ik naar www.meetmoedermelk.nl

One thought on “meetmoedermelk

  1. Dit is een grappige commerciële model. U hebt een gevoel ervoor ontwikkelt wat er nog niet op de markt is en geeft jonge moeders een interessante alternatief voor hun borstvoeding.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top