Je bent hier
Home > Columns > Koningin

Koningin

Mijn jongste spruitje wil koningin worden. En dan niet van een of ander onbeduidend landje, nee koningin van Nederland wil ze worden! En voor minder doet ze het niet!

Ze gaat in een groot paleis wonen en mooie jurken dragen. Wat wel heel lief is dat wij ook in haar paleis mogen wonen. Sterker nog, haar zusje en ik mogen ook koningin worden en haar papa koning. Dus concludeerde ze (ja, ze is niet achterlijk!): Dan hebben we vier tronen nodig!

In de praktijk is er echter maar één échte koningin en dat is zij! Ze oefent in het uitdelen van de lakens en met het omgaan met macht. Wij zijn slechts haar lakeien en madam wordt het liefste op haar wenken bediend! Helaas voor haar wordt dat spelletje niet met mama gespeeld. Ik heb dus regelmatig ruzie met de koningin. Maar gelukkig vindt ze me nog wel ‘de liefste mama van de wereld’ en eigenlijk (en dat fluistert ze dan in mijn oor) vindt ze me ook liever dan papa!

Als mijn jongste – overtuigd papa’s kindje – dat zegt, dan ben ik zo’n slechte moeder nog niet en koester ik haar compliment! De koningin van Nederland vindt mij de liefste! Ik heb haar geprobeerd uit te leggen dat ze geen koningin kan worden omdat er al een koningin is. Iemand zei tegen mij: ‘Natuurlijk kan ze koningin worden! Dan trouwt ze met Amalia en hebben we het eerste koninginnenpaar!’
Maar ze vindt de jongens veel te leuk dus dat zal het waarschijnlijk niet gaan worden. Ze heeft zelf een veel betere oplossing bedacht. Ze vroeg aan mij of ze haar grootste wens aan papa en mama mocht vertellen. Natuurlijk!

‘Kijk’ zei ze, ‘eigenlijk hoop ik dat koningin Beatrix dood gaat, dan kan ik koningin worden!’

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top