Je bent hier
Home > Columns > Mannen en het WK

Mannen en het WK

Jullie kennen het vast wel. Het WK. Heel Nederland staat op zijn kop en vooral de mannen proberen er alles aan te doen om alle wedstrijden te kunnen zien.
Worden jullie daar nou ook zo moe van?

Het WK is 11 juni 2010 weer begonnen. En naar mijn idee zijn de meeste mannen dan al zeer zenuwachtig voor de wedstrijden van het Nederlands elftal. Maar natuurlijk kunnen ze niet achterblijven en móéten ze alle wedstrijden van de andere elftallen ook zien.
Maar owee als je ze even nodig hebt.

Neem nou zondag. Duitsland moest voetballen. Mijn man en ik hadden afgesproken om die avond onze kledingkasten op zolder en de slaapkamer uit te mesten. Oude kleding eruit wat we niet meer passen, niet meer aan hebben en de nieuwe kleding en overgebleven kleding erin.
Ondertussen ook nog wat kleding passen, wat in de kasten lag, maar daar lagen omdat ze in de zwangerschap veel te klein waren geworden. Veel ligt nu weer in de kast op onze slaapkamer en kan ik dus weer aan.

Maar het passen, duurde mijn man te lang, dus hij was al aan het drentelen en aan het doen. Dus meneer was chagrijnig, dat ik wilde dat hij boven bleef, omdat ik nog aan het passen was en zijn mening wilde hebben, of ik dit )al kon hebben, of dat het niet kon.
Ik wist niet dat Duitsland moest voetballen, dus ik was me van geen kwaad bewust en snapte dan ook niet, waarom hij ineens chagrijnig en aan het drentelen was. Totdat ik buiten ineens weer allerlei toeters en bellen hoorde. Het kwartje viel meteen. Dus ik zei: “Ow, vandaar dat je ineens zo’n haast hebt!”, dus op de slaapkamer de tv maar aangezet en de voetbal voor hem aangezet.

Mijn man ging dus voetbal kijken én mij helpen. Maar hij heeft zijn zin wel gekregen. Wat dat gedrentel al niet kan doen bij een man als er weer een WK is zeg.

Toen we klaar waren met de kasten, was meneer alweer gevlogen, voordat hij de twee vuilniszakken vol met kleding naar beneden genomen had, dus deze staan nu zelfs nog steeds boven, maar wel op de logeerkamer.

Gister  moest Nederland voetballen om half twee. Mijn man moest gewoon werken en aangezien hij buiten werkt, kon hij deze wedstrijd uiteraard niet zien. Ik weet zeker dat als hij op kantoor had gewerkt hij dit zeker had gekeken. Hij zal dus flink gebaald hebben, maar kon hier niets aan doen. Ik denk wel dat hij de radio in zijn vrachtwagen hard heeft aangezet op de zender waar Jack van Gelder verslag deed van de wedstrijd. Althans ik denk? Ik weet het wel (bijna) zeker. Zo kon hij dan buiten de wedstrijd tijdens het werken ook gewoon volgen.

Een aantal jaren terug, waren de meeste wedstrijden ’s nachts of heel vroeg in de ochtend. Mijn man was toen zelfs zo erg, dat hij de wekker zette om de wedstrijden te gaan kijken. Maar wat gebeurde er dan? Dan werd hij op een gegeven moment toch wel heel erg moe, waardoor hij tijdens een wedstrijd gewoon in slaap viel en de tv dus aan bleef staan en ik hier dan uiteindelijk wakker van werd.
En als hij dan wakker werd, dan zei ik: “Was zeker een hele spannende wedstrijd of niet?” Dit vond hij dan weer niet zo’n leuke opmerking.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het best leuk om naar de WK te kijken, maar ik beperk het toch zeker tot alleen de wedstrijden van het Nederlands elftal. En als ik een deel mis? Nou jammer dan. Dan hoor ik wel aan het gejuich, of het boegeroep of er gescoord is of niet.
Ikzelf vind de sfeer tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal gewoon erg leuk. Dat is eigenlijk ook de belangrijkste reden, dat ik dan met mijn man meega om bij iemand de wedstrijd te kijken. De gezelligheid, de sfeer, de saamhorigheid. Heerlijk. Dat vind ik nou “Het WK-gevoel”.

Maar:

Worden jullie mannen ook helemaal gek als er weer een WK is? Doen jullie mannen er ook (bijna) alles aan om alle wedstrijden maar te kunnen zien? Willen jullie mannen (ook) het liefst het hele huis oranje versieren?

Ik kan hier in iedergeval zo heel af en toe best eens moe van worden. Al vind ik het ergens toch ook wel weer schattig.

Patricia
ik ben Patricia en ik ben 27 jaar. Ik ben getrouwd met een hele lieve man. Hij is 34 jaar. Samen hebben we een zoontje van 16 maanden. Mijn zoontje en in zijn beiden op dezelfde datum jarig en ook nog eens om bijna dezelfde tijd geboren… Mijn man werkt als vrachtwagenchauffeur/schoonmaker. Ikzelf zit nog thuis. Nog wel. Vanaf eind mei ga ik 3 maanden stage lopen bij een bedrijf die ondanks mijn lichaamsklachten en beperkingen het toch wil proberen met mij. Als na die 3 maanden blijkt dat ik het aankan, krijg ik daar een contract en ben ik dus ook een werkende moeder. En met de revalidatie zal het straks alleen nog maar beter moeten gaan. Ik heb namelijk HMS (hypermobiliteitssyndroom). We hebben nog 2 poezenbeestjes in huis. 1 Kater en 1 poes. Hele gezellige boel in huis dus :D Groetjes Patricia
https://www.mommyonline.nl

4 thoughts on “Mannen en het WK

 1. hahaha ik kan het heel goed begrijpen dat je er moe van word ja!
  Mijn vriend is normaal gesproken helemaal geen voetballiefhebber.. natuurlijk nu met het wk wel…
  Hij wil idd ook het liefst alle wedstrijden zien… “Erg gezellig”.. vooral omdat we elkaar alleen in het weekend zien… Nederland wil ik zelf ook wel zien, maar de rest intresseerd me helemaal niks! Maakt mij het nou uit wie van wie wint en wie dan misschien wel tegen nederland komt te staan… dat zien we dan wel weer toch?! Voorlopig moet nederland eerst maar eens beter gaan ballen… Oké, ze hebben wel gewonnen… maar als ze zo door gaan, komen we niet ver denk ik hoor!!
  Maargoed… voetbal… mannen… Ik denk dat wij vrouwen dat nooit zullen snappen!

 2. @ Monica: hahaha, ja dat denk ik ook niet dat wij dat zullen snappen. Mijn boeit het ook niet wie tegen wie moet en tegen wie Nederland dan uiteindelijk moet. Ik zie dat vanzelf wel. Whahaha.

  Ik had trouwens helemaal gelijk. Heb mijn man vandaag gesproken en hij zei inderdaad dat hij het op de radio had gevolgd. 😉

 3. Hahah, erg leuk.
  Waar geen tv te bekennen is, is radio een uitkomst.

  Hier thuis ook hetzelfde, manlief wilt het liefst alle wedstrijden kijken. Mij maakt het niets uit hoor, heb ik zo ook meer tijd om achter mijn laptop te zitten zonder dat ik mij schuldig voel, hahah
  Zo zijn wij beide tevreden bezig, goed geregeld he
  Ik maakt goed gebruik van de wk periode om lekker voor te werken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top