Je bent hier
Home > Columns > Lady’s Day

Lady’s Day

Op zondag 20 juni 2010 vindt de eerste editie plaats van Lady’s Day (www.onlywomen.nl). Een dag alleen voor vrouwen, waar sportief, gezond en gezellig bezig zijn voorop staan. Met vriendinnen, moeder, dochter of collega’s kan er vanaf het Euroborgterrein gestart worden voor een fietstocht door een mooi gedeelte van Groningen en Drenthe. Deelneemsters fietsen naar keuze 35 of 65km en alle soorten fietsen (tandems, racefietsen, bakfietsen, stadsfietsen, etc.) zijn welkom! Hiermee is het evenement voor veel vrouwen binnen bereik en dat is juist de bedoeling. Het streven van Lady’s Day is om zoveel mogelijk vrouwen op de fiets te krijgen.

Lady’s Day gaat echter niet alleen om zelf sportief en gezond bezig te zijn, meefietsen betekent ook het goede doel steunen. Voor veel mensen (en zeker kinderen) is het helaas niet vanzelfsprekend om op een fiets te stappen en lekker in de buitenlucht actief te zijn. Een deel van de opbrengst gaat daarom naar de ‘Doe een Wens’ stichting, deze organisatie vervult de allerliefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte.

Om het evenement bekendheid te geven, hebben een aantal vrouwen hun naam verbonden aan Lady’s Day. De bekendste daarvan zijn Imca Marina, Ellen Bourgonje en Lenie ’t Hart. Lenie is inmiddels in training, op de foto fietst ze door de polder met initiatiefneemster Daniëlle Bekkering. Ook FC Groningen verleend haar medewerking aan Lady’s Day en doet dit op een bijzondere manier, er wordt namelijk direct vanuit de start door de Euroborg gereden. Niet iedere dag heeft men de kans om door een voetbalstadion te fietsen, maar zondag 20 juni is de Euroborg exclusief voor de deelneemsters aan Lady’s Day opengesteld!

De deelneemsters aan Lady’s Day worden op 20 juni ontvangen met een startpakket. Hierin vinden ze naast een uniek t-shirt, ook een lunchpakket voor onderweg. Onderweg kan er eventueel één of meerdere keren gepauzeerd worden bij verschillende ondernemers aan de route. Bij terugkomst staat er voor iedereen een goodybag te wachten, terwijl er dan ook genoten kan worden van live muziek. De mannen die op de binnenkomst van de vrouwen wachten, kunnen dit doen op een gezellig terras. Voor de jeugdige fans is er een luchtkussen en de FC Groningen mascotte. Kortom alle ingrediënten voor een geslaagde dag zijn aanwezig!
Aanmelden voor Lady’s Day kan via het digitale inschrijfformulier op www.onlywomen.nl.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top