Je bent hier
Home > Gezin & Opvoeden > Luxe in huis? Verlicht je trap!

Luxe in huis? Verlicht je trap!

Wil jij je interieur eens grondig aanpakken en is je doel om je huisinterieur wat stijlvoller, smaakvoller en chiquer te maken? Dan hebben wij dé tip: verdiep je eens in stair lightning oftewel trapverlichting.

Wat is het?
Trapverlichting is het verlichten van je traptreden. En de reden om dit te doen is niet (alleen) zodat je niet struikelt op de trap, maar vooral omdat het heel erg chic kijkt. Mensen die trapverlichting hebben, zullen dit ook vaak laten branden als sfeerverlichting wanneer zij ’s avonds een avond voor de televisie zitten.

Hoe pak je dit aan?
In een bestaande trap trapverlichting bouwen zal vaak niet meevallen. Wanneer je alsnog graag trapverlichting wilt, is het een optie om de spots in de muur te bouwen. Maar ga je verhuizen, verbouwen of ben je aan het oriënteren voor een nieuwe trap in huis, dan is het zéker de moeite waard om trapverlichting eens te overwegen.

Mogelijkheden
Trapverlichting is er in heel veel soorten, kleuren, maten en typen. Je kunt trapverlichting bijvoorbeeld in de treden bouwen, maar ook in de muur. Trapverlichting in de treden kan omlaag schijnen, richting vloer, maar kan ook omhoog schijnen. Net wat je mooi vindt. Je kan kiezen voor heel fel licht uit spots, of juist voor heel zacht, warm licht uit een led strip.

Trapverlichting als sfeerverlichting
Trapverlichting is er vooral voor de sier. Het oogt chic en stijlvol. Heb je eenmaal verlichting in je trap, dan zal je het ongetwijfeld ook vaak ’s avonds aan hebben als sfeerverlichting. Om die reden is het best belangrijk om bij de keuze voor trapverlichting goed te letten op de energiezuinigheid van de lichtbronnen. De keuze voor LED verlichting of een LED strip licht daarom voor de hand: LED is zuinig en tegenwoordig gewoon in alle soorten, kleuren en sterkten verkrijgbaar.

Wat vind jij van trapverlichting in huis?

Dit artikel is in samenwerking geschreven.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “Luxe in huis? Verlicht je trap!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top