Je bent hier
Home > Headlines > Our Love Story | Martin & Cindy

Our Love Story | Martin & Cindy

Als tiener zat ik jarenlang op een toneelvereniging bij ons in het dorp waar ik best wel vaak te vinden was. Voor het oefenen dronken we altijd gezellig met z’n allen frisje en kletsten we erop los. Tijdens een van onze kletssessies hadden we het over relaties en vertelde ik dat ik daar wel even helemaal klaar mee ben. Ik zou wel lesbisch worden want aan jongens/mannen heb je niets. Ik had mijn gedachten klaar, althans dat dacht ik want nog geen 5 minuten later gebeurde er iets waar zelfs ik niet op voorbereid was.

Het gebeurde op het toneel. Ik was zo onder de indruk dat ik zowat van het podium af viel. Een onwijs lekker ding (ja, zo denk je als je 18 bent) kwam binnengelopen. In een recordtijd scanden mijn ogen hem grondig. Hij zag er goed uit maar ook zag hij er erg jong uit. Ik schatte hem een jaar of 16. Veel te jong voor mij dus.

Nieuwsgierig naar hem was ik nog steeds. En zodoende kwam ik er later achter dat hij samen met zijn ouders, die enkele weken daarvoor bij ons op toneel kwamen, naar ons dorp verhuisd waren. Ik kreeg te horen dat hij zich verveelde doordat hij geen werk had en zat te wachten tot hij bij de landmacht kon beginnen. Zijn verveling was meteen de reden dat hij op onze toneelvereniging kwam kijken. En wat bleek, hij was geen 16 maar 19! Dat veranderde de zaak.

Een paar weken later wilde hij graag naar carnaval in het dorp gaan. Nou weten wij dat carnaval vieren in het dorp voor de jeugd niets aan is. Dus stelde ik voor dat hij ook wel met ons meekon en hij mij maar moest bellen als hij dat zou willen. Wij zouden namelijk met het groepje van de toneelvereniging naar een ander dorp gaan. Ondertussen was hij al enige weken begonnen bij de luchtmacht en ik hoorde maar niets van hem.

1 maart was het carnaval en ondanks dat ik nog steeds niets van hem vernomen had, besloten mijn zusje en ik, toen we onderweg naar de rest van de groep waren, om langs zijn huis te rijden en aan te bellen. Stonden wij daar verkleed als K3. Vreselijk natuurlijk. 😉
Zijn vader deed open en hij kwam de trap af. Gekleed in zijn carnavalspak zei hij dat hij me net zou bellen. Achteraf bleek hij net thuis van zijn werk te zijn gekomen en had zich nog niet eens om kunnen kleden. In mijn hoofd dacht ik alleen: YES! Hij gaat mee!

Het was een gezellige avond en ergens op het einde vroeg hij mij of hij zijn shirt hier uit mocht doen want hij had het nogal warm. Natuurlijk mocht dat! Dat vonden wij natuurlijk helemaal niet erg. Het was net zo’n magneet. Op het moment dat hij zijn shirt uit deed kwamen er allemaal jonge meisjes op hem af. Door zijn zware training op zijn werk zag hij er namelijk erg gespierd uit. Op dat moment dacht ik: ik kan het wel vergeten. Maar niets bleek minder waar. Hij deed zijn shirt weer aan en zocht mij weer op. Ik ben nog heel lang boos aangekeken door een van die meisjes.

Wachtende buiten op de rest van de groep zaten we op een bankje wat te praten met elkaar. Ineens floepte ik eruit dat ik koude handen heb maar wel met hem wil zoenen. En dat werkte….Die avond was ik erg laat thuis. Het was nogal gezellig in de auto.

Weken gingen voorbij met elke vrijdag hem ophalen en elke zondag weer terugbrengen naar de trein. Tot hij op een maandagmiddag ineens voor de deur stond. Hij had ontslag genomen en is daarna nooit meer weggegaan. Hij vertelde mij destijds dat het was vanwege de kans op uitzending en dat wilde hij toch niet. Maar jaren later biechtte hij op dat hij voor mij uit dienst is gegaan. Hoe lief is dat!

Na ruim 11 maanden samen zijn we in een heel klein zomerhuisje gaan samenwonen. En vijf jaar later werd ik zwanger van ons eerste kindje. Inmiddels zijn we 11 jaar samen waarvan drie jaar getrouwd en de trotse ouders van twee prachtige kinderen.Martin & Cindy

cindyCindy Koehorst (1984) getrouw met Martin en de trotse mama van Lyanne en Collin. Cindy is naast gediplomeerd verpleegkundige een fanatiek haakster en heeft altijd wel een projectje liggen waarmee ze bezig is.

7 thoughts on “Our Love Story | Martin & Cindy

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top