Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Bags > Louis Vuitton Croisette Damier Ebène canvas

Louis Vuitton Croisette Damier Ebène canvas

Onlangs kon je hier op de site de unboxing van mijn allereerste Louis Vuitton tas zien: de Louis Vuitton Croisette in Damier Ebène canvas. De LV Croisette is een tas waar ik verliefd op ben geworden. Eigenlijk heel onverwachts. De tas is een statement piece welk bij velen favoriet is en anno nu ook van mij. Het beste ding kwam niet zo heel lang geleden op mijn radar en vervolgens bleef het in mijn hoofd hangen. Het is dan ook niet zo gek dat dit exemplaar op mijn wishlist terechtkwam. En inmiddels kan ik deze van mijn lijst halen en er van genieten. Net op tijd want anno nu is de tas met maar liefst 100 euro in prijs gestegen.

Als ik heel eerlijk ben moet ik toegeven dat ik niet altijd fan van de Damier print ben geweest. Eigenlijk van alle tassen met prints. Als het om tassen gaat hadden printloze tassen mijn voorkeur. Die waren naar mijn mening stijlvoller en simpelweg makkelijker te combineren. Jarenlang vond ik de Damier dan ook te druk en moest ik er niets van hebben. Maar anno nu is mijn kijk op de tassen veranderd en heb ik de schoonheid van deze print ontdekt. Ik ben het leuk gaan vinden. Zo leuk dat mijn allereerst Louis Vuitton tas, zoals inmiddels bekend, de Croisette in Damier Ebène canvas is geworden. Zo zie je maar weer dat in de loop der jaren je smaak kan veranderen.

Louis Vuitton Croisette Damier Ebène canvas

De Louis Vuitton Croisette tas is alweer vele jaren oud. De tas werd midden 2016 in twee uitvoeringen geïntroduceerd. Naast de Damier Ebène canvas is de Croisette ook verkrijgbaar in de damier azur canvas. De LV Croisette is een compacte tas met moderne lijnen en verfijnde details. Het is praktisch, modern en bovenal stijlvol. Dit alles heeft uiteraard bijgedragen dat dit model een groot succes is geworden en bij mij in de smaak viel.

De geschiedenis van de Damier print

De Louis Vuitton Damier print is de originele LV patroon. Niet de monogram zoals velen nog steeds denken. Damier betekent letterlijk schaakbord. In 1889 werd dit ontwerp door meneer Louis Vuitton zelf geïntroduceerd. En 110 jaar later, in 1999, werd dit print herintroduceerd als eerbetoon aan de 100ste jubileum van het origineel. De monogram patroon werd in 1896, na de dood van meneer Louis Vuitton, door zijn zoon ontworpen, als nagedachtenis aan zijn vader. Dit verklaard meteen ook de LV logo op de monogram print.

Het ontwerp

De LV Croisette is een compacte en praktische tas met een mooie ontwerp. Met haar formaat van 25 x 17 x 9.5 cm is het een ideale every day bag waarin je de hoognodige essentials kwijt kunt. De tas heeft een rechthoekige vorm met een klepsluiting. Het kan aan de hand worden gedragen maar ook over de schouder en crossbody. De schouderriem is niet verstelbaar maar wel afneembaar. Dit vind ik persoonlijk een pluspunt. De tas heeft de welbekende signature S-lock, door de knoopjes naar elkaar toe te brengen gaat de tas open. Als versiering heeft de tas een afneembare tassel (kwast). De binnenkant van de tas is met rood bekleed, dit geeft de tas een chique uitstraling.

Ondanks dat ik jarenlang niets van de LV prints moest ben ik haar schoonheid gaan inzien. De LV Croisette is een model die bij mij in de smaak is gevallen. Het is een veelzijdige tas dat voor vele gelegenheden ingezet kan worden. De Damier Ebène canvas vind ik een leuke toevoeging in mijn tassencollectie. De tas is prachtig en haar kwaliteit top. Daarnaast vind ik de rode binnenkant prachtig. Enige minpunt aan de tas is dat het geen bescherm nopen heeft. Naar mij mening zou dit een toegevoegde waarde hebben.
Al met al ben ik enorm blij dat mijn allereerste Louis Vuitton tas deze prachtige Croisette is geworden. En ik weet zeker dat er nog meer LV tassen zullen volgen.

Liefs,
Nicky

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

 

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top