Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Bags > Het is dan zover; Mijn allereerste Louis Vuitton tas kopen

Het is dan zover; Mijn allereerste Louis Vuitton tas kopen

Mijn allereerste Louis Vuitton tas kopen

Een designertas aanschaffen blijft spannend. Spannend op een leuk manier natuurlijk. Iedere tassenfanaat fantaseert wel eens over een eerste aankoop van zijn/haar favoriete designerhuis. Je creëert in je hoofd een beeld om vervolgens vurig te hopen dat het ooit tot werkelijkheid gemaakt zal worden. Het kopen van mijn allereerste Louis Vuitton had ik mij heel anders voorgesteld. Een bezoekje aan PC Hoofdstraat. Het rondkijken in de winkel. Ook wanneer je van tevoren al precies weet welke model je wilt kopen. Gewoon het proces. Het totaal pakket, zeg maar. Hoe ik het mij voorgesteld had, precies het tegenovergestelde kwam afgelopen week uit.

Een keuze maken

Lang heb ik getwijfeld over welke LV tas ik zou kopen. Het heeft mij maanden geduurd voordat ik er volledig over uit was. Online was de tas van mijn keuze uitverkocht. Geen probleem stelde ik mezelf gerust. Amsterdam heeft immers twee LV verkooppunten, zeker een van de twee moet de tas nog hebben. Na een belletje kreeg ik te horen dat LV Dam nog mogelijk twee exemplaren heeft liggen. Via de LV website maakte ik voor de volgende ochtend een bel afspraak. Ik werd netjes gebeld en ik kreeg te horen dat er nog maar een exemplaar beschikbaar is, de ander was reeds verkocht. Vervolgens kreeg ik de keuze: wachten totdat de lockdown opgeheven wordt (over 3 dagen), met het risico dat de tas verkocht kan worden. Of via WhatsApp mijn bestelling plaatsen. En hiermee mezelf van een exemplaar van mijn favoriete Louis Vuitton tas verzekeren.

Lang hoefde ik er niet over na te denken: het werd laatst genoemde optie. Zo gezegd, zo gedaan. Via WhatsApp gaf ik mijn gegevens door en er werd voor mij een account aangemaakt. Vervolgens ontving ik via de mail een betaalverzoek en voldeed ik deze. Dit was op de woensdag en vrijdag werd netjes mijn aankoop thuis bezorgd.

unboxing Louis Vuitton tasMijn allereerste Louis Vuitton tas

Het unboxen van het pakket voelde als een bijzondere moment. Mijn tas werd bezorgd in een normale verzenddoos met daarin de welbekende orange kleurige LV doos met de tas. Daarnaast werd er ook een LV draagtas meegeleverd. Zoals te verwachten valt, was de LV doos prachtig gestrikt. En zat er een klein enveloppe met daarin een blanco kaartje aan bevestigd. Voor het geval het een cadeau is.

Eenmaal het strikje los en doos open gemaakt te hebben, kon ik dan eindelijk mijn allereerste LV in mijn handen houden. Vol verwachting haalde ik de tas uit haar stoffen bescherm zakje. En wauwww… wat een beauty. Wat tevoorschijn kwam is de Louis Vuitton Croisette in Damier Ebène canvas. Een model dat mijn hart sneller doet kloppen. Ja, op mijn beeldscherm vond ik het al prachtig maar in real life is deze metgezel nog vele malen mooier. Ik kan er dan ook niets anders van maken dan dat ik een perfecte keuze gemaakt heb. Louis Vuitton tas

Geen datecode meer

Met een hoofd in de wolken inspecteerde ik mijn nieuwste aanwinst. En wat mij gelijk opviel was het ontbreken van een code binnenin de tas. Waar we van Louis Vuitton gewend zijn dat iedere tas van een datecode voorzien is, kon ik dit bij mijn nieuwste aanwinst niet vinden. Ik heb dan ook contact met mijn contact persoon opgenomen om te achterhalen waarom een datumcode in mijn tas ontbreekt. Wat blijkt? LV is recentelijk hiermee opgehouden. Tassen en lederwaren gemaakt na maart 2021 hebben een microchip in de voering van de tas. Voor ons is de chip onzichtbaar en is enkel door Louis Vuitton medewerkers te scannen. De chip bevat informaties zoals in welke land de tas is geproduceerd en wanneer. Maar ook waar en wanneer de tas is verkocht en andere algemene informatie over de tas. Waarom Louis Vuitton overgestapt is naar een microchip is om namaak tegen te gaan. Prima dus!

Al met al ben ik oprecht enorm blij met mijn keuze om deze Louis Vuitton Croisette mijn allereerste LV tas te maken. Nou weet ik dat veel liefhebbers van een designermerk ervoor kiezen om klein te beginnen en derhalve voor een zogenoemde small leather goods (slg) te gaan. Maar zelf voelde ik daar niets voor; geef mij maar gelijk een goede metgezel. Desalniettemin staat de Louis Vuitton Key Pouch, uiteraard in hetzelfde print als mijn tas, hoog op mijn wishlist.

Liefs,
Nicky

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Het is dan zover; Mijn allereerste Louis Vuitton tas kopen

  1. Met de app NFC tools kun je de chip scannen maar niet uitlezen. Heb het gedaan met mijn nieuwe neverfull en het klopt. Wsl zit de chip bij jouw model ergens in de flap

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top