Je bent hier
Home > Columns > Column Sonja | Drie Diva’s in quarantaine

Column Sonja | Drie Diva’s in quarantaine

Corona diva’s

Het Corona virus in de Omnikron variant grijpt flink om zich heen en je hoort overal dat het geen kwestie meer is van ‘krijgen we het’ maar ‘WANNEER krijgen we het.’ Me hier terdege van bewust, liet ik Mindy een zelftest doen toen ze met een krakende stem en keelpijn naar me toe kwam.

Mindy heeft zich al vaker getest en dat hoorde erbij, maar nu zei mijn gevoel meteen dat het mis was en ja hoor, positief. Mindy naar boven, hup, in quarantaine en mama in de wacht bij de afsprakenlijn voor een test van de GGD. Tot mijn geluk en verbazing konden we de volgende dag om 12.00 uur al met het hele gezin terecht. De volgende dag kwam de uitslag: niet alleen Mindy maar ook haar tweelingzussen waren positief. Robert, Djazz en ik zijn (nog) negatief, hopelijk doet de booster wat hij belooft en blijven wij als ouders uit de gevarenzone. De bovenverdieping werd vanaf het uitslagmoment in beslag genomen door onze Corona diva’s. Mindy voelde zich te beroerd dus die werd ziekgemeld maar de andere twee meiden gingen stug door met school enkel nu weer online.

Drie Diva’s in quarantaine

Om de haverklap ging de telefoon. “Mama, mag ik een smoothie, mag ik een tosti. Mama, mag ik een keelsnoepje. Mama heb je onze boterhammen al gesmeerd? Wat duurt dat lang. Mama, ik WIL geen boterham, dat doet pijn aan mijn keel, heb je geen kwark?”

Van werkende huismoeder of welk vakje je me ook in wilt proppen werd ik ineens medewerkster roomservice/cateringmedewerker en rende samen met Robert de benen onder mijn lijf vandaan om te voldoen aan alle wensen van mijn Corona meisjes. Voor hun onderlinge band is het goed zo gezellig met zijn drietjes samen in quarantaine. Het ziek zijn is inderdaad minder, je zou ze zo graag een knuffel geven maar dat mag dan weer net niet. Dan maar een wat luxere catering. Het is inderdaad vergelijkbaar met of minder dan een ‘standaard griep en hun humor zijn ze niet kwijt gelukkig. “Wij kunnen hier wel aan wennen hoor mama, geen afwas en het eten voor de deur bezorgd.”

Op woensdagavond kijk ik altijd een programma samen met mijn oudste dochter en hebben we samen een date. Dat was wel wennen, ik miste haar wel en heel lief belde Mindy mij ook met dezelfde mededeling. Op de vraag of ze zich niet vervelen wordt gelachen. “Echt mama? We zijn met school bezig en daarna hebben we de hele dag de telefoon op onze kamer.”

De dienbladen worden voor de slaapkamerdeuren gezet en halverwege de trap op de terugweg (afstand blijft belangrijk) schreeuwen we “roomservice!” Twee deuren vliegen open en als uitgehongerde wolven rennen ze al giebelend weer naar binnen om aan te vallen op de verrassing voor de deur. Het is niet fijn voor onze meisjes dat ze Corona hebben en ze ziek zijn maar samen maken we er het beste van. Zolang we er zo nu en dan nog om kunnen lachen komt alles goed.

Door: Sonja

Sonja, bouwjaar 1974 en moeder van Mindy (2007), tweeling Jodi en Evy (2009) en charmeurtje Djazz van 2016. Gelukkig getrouwd en 32 uur per week werkzaam als marketingspecialist bij een touroperator & maatwerkspecialist. Zij neemt ons, in haar blogs, mee in haar leven als trotse mommy van 4 kinderen. 

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top