Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Lipstick challenge | Drie lipsticks op een lichte en donkere huid

Lipstick challenge | Drie lipsticks op een lichte en donkere huid

Ik denk dat we niemand nog hoeven te vertellen dat lipstickkleuren op verschillende huidskleuren anders overkomt. Wat bij een persoon met een blanke huidkleur prachtig staat zal bij een persoon met een donkere huidskleur heel anders staan. Met dit in gedachte zullen we bij diverse lipsticks laten zien hoe deze zowel bij een blanke als de donkere huidskleur staan. Voor nu zal het dus om deze twee huidskleuren gaan, maar over een tijdje zullen we dit met andere huidstinten uitbreiden. Kijk mee hoe deze drie lipsticks op een lichte en donkere huid staat.

Essence + Catrice lipsticks 7Essence + Catrice lipsticks 6Essence + Catrice lipsticks 3We starten met drie kleuren van twee budgetmerken; Essence On the Catwalk 04, Essence Natural Beauty 07 en Catrice Berry Bradshaw 240 uit de Ultimate Colour.

De swatches: Essence + Catrice lipsticks 12Essence + Catrice lipsticks 8Al aan de hand van de swatches kun je zien dat dit drietal bij beide huidskleuren anders overkomen.

De kleuren op de lippen:

Essence + Catrice lipsticks 13Yvonne lichte huidskleur: Als ik zin heb in iets opvallendere lippen dan pak ik Essence On The Catwalk.Deze kleur is rozerood-achtig maar wel op een bescheiden manier. Zelf houd ik namelijk niet zo van fluorescerende knalkleuren, het moet voor mij nog chic blijven. En On the Catwalk voldoet daar wat mij betreft helemaal aan.

Essence On the CatwalkNicky donker huidskleur: Essence On the Catwalk is een kleurtje dat zeker opgebouwd moet worden. Het kleurtje doet mij een beetje aan Catrice Berry Bradshaw denken, maar dan veel minder intens, het is op mijn lippen minder goed gepigmenteerd. Essence On the Catwalk is lekker romig, glijdt heerlijk over de lippen en heeft een mooie glans.

Essence + Catrice lipsticks 14Yvonne: Essence Natural Beauty is een van de meest populaire kleuren uit hun long lasting lipsticklijn en dat is logisch; het is een zachtroze nudetint die vrijwel iedereen kan hebben en bij vrijwel elke make-uplook past. Echter, op een donkere huid kan de kleur wegvallen. Aangezien ik een zeer lichte huid heb en net zulke pigmentloze lippen, gaat mijn voorkeur meestal uit naar lichte kleuren. Zelfs de meest lichte kleur uit een lijn kan bij mij al sprekend genoeg uitpakken. Natural Beauty is zo’n kleur die prima past bij de zeer lichte tot medium huidskleuren.

Essence Natural BeautyNicky: Wat is Essence Natural Beauty 07 heerlijk zacht op de lippen, het voelt haast als een lippenbalsem. Prachtige glossy finish ook, maar wat de dekking betreft laat deze op mijn lippen te wensen over. Natural Beauty is een mooie, zachtroze tint met een paarse ondertoon, maar het is geen kleurtje voor mij. Wat mij betreft is het ook geen kleurtje dat je even snel zonder spiegel kunt aanbrengen. Daarnaast hoopt het kleurtje zich aan de binnenkant van de lippen op. Wanneer ik deze overtollige ophoping wegwerkt (door lichtjes afdepen), vind ik het kleurtje veel natuurlijker en mooier overkomen. Essence Natural Beauty valt bij mij onder de categorie; lippenbalsem met een kleurtje. Op deze foto heb ik zeker 4 laagjes op.  Nadeel aan dit kleurtje is dat het wederom niet langhoudend is en een maaltijd overleeft het ook niet.

Essence + Catrice lipsticks 15Yvonne: Soms heb ik zin om mijn ogen rustig te houden om de aandacht vooral naar de mond te trekken.Catrice Berry Bradshaw vind ik de perfecte berry-kleur voor het najaar. Deze kleur laat je lippen spreken zonder het gevoel te hebben dat je er als een clown bijloopt. Door de koele ondertoon lijken mijn tanden ook meteen een stuk witter dan met warmere kleuren. Ik heb meerdere donkere lipsticks, maar deze pak ik snel omdat het niet te ordinair staat en altijd van pas komt bij een feestje.

Catrice Ultimate Colour Berry BradshawNicky: Ik houd voornamelijk van neutrale kleuren op mijn lippen maar zo nu en dan wil ik weleens uit mijn comfortzone stappen en voor een meer opvallende kleur te gaan. Catrice Berry Bradshaw is voor mij zo’n kleurtje. Dit kleurtje is romig, brengt egaal en dekkend aan en laat een mooie glans op de lippen achter. Naast dat Berry Bradshaw een mooie glans op de lippen achterlaat voelt het ook heerlijk zacht aan. Enige nadeel aan dit kleurtje is dat het door haar crèmige structuur ook weer gemakkelijk van je lippen glijdt; een maaltijd overleeft het dus dan ook niet. Langhoudend zou ik Catrice Berry Bradshaw dan ook niet noemen.

Essence + Catrice lipsticks 9Essence + Catrice lipsticks 10Essence + Catrice lipsticks 11Stuk voor stuk zijn dit prachtige kleuren. Ze glijden daarbij soepel over de lippen, ze zijn niet uitdrogend, bevatten goede pigment en de lipsticks overleven zeker een paar uur. Na een maaltijd moet je even bijwerken, maar dat geldt eigenlijk wel voor de meeste lipsticks. Deze lipsticks slijten echter wel mooi egaal en laten een lipstain achter, zodat je niet al snel met ‘gekleurde randen’ zit. En voor het geld hoef je ze zeker niet te laten liggen!

Catrice Ultimate Colour lipsticks kosten slechts € 3,99 per stuk en Essence Long Lasting lipsticks voor maar € 2,39

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Lipstick challenge | Drie lipsticks op een lichte en donkere huid

  1. Jemig, je ziet echt duidelijk verschil welke mooier staat op welke kleur huid! Zo zie je maar weer dat de kleur lipstick die jou mooi staat zo afhankelijk is van je huidskleur!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top