Je bent hier
Home > Baby & Kind > Limisan – Pleisters verwijderen zonder pijn

Limisan – Pleisters verwijderen zonder pijn

Soms is het verwijderen van een pleister pijnlijker dan het wondje dat er ooit onder zat. Vooral kinderen kunnen het nogal eens op een brullen zetten als je een pleister van hun huid probeert te trekken, hoe voorzichtig je dat ook doet. Het gebruikelijke ‘je moet ‘m er in één keer afrukken’ klinkt  wel verstandig, maar niet bepaald pijnloos.

Maar nu is er dan eindelijk een oplossing! Een pleisterverwijderaar in sprayvorm die moeiteloos, eenvoudig en pijnloos pleisters – de naam zegt het al – verwijdert. Maar LIMISAN is ook een pijnloze verwijderaar van diverse andere kleefmiddelen, zoals verband, tape en lijmresten van de huid.

Hoe werkt het?
Volgens de site van LIMISAN bevat deze spray een mix van ingrediënten die een laag zullen vormen tussen de lijm van de plakker en de huid. Deze laag onderbreekt de lijmverbinding, waardoor de hechting van de plakker loslaat en de plakker voorzichtig kan worden weggehaald. Alle ingrediënten in LIMISAN verdampen snel zonder enige resten achter te laten, waardoor een nieuwe plakker direct kan worden aangebracht indien dit nodig is.

De ingrediënten op een rijtje: Siliconen (aha! Dát is dus de truc), Bisabolol, Spearmint, ARC-extract, Butane, Propane.

  • Spray wat verwijderaar rond de rand van de pleister en er bovenop, zodat het er vochtig uitziet. Probeer te vermijden dat het product niet in de ogen komt.
  • Na het sprayen kun je de pleister meteen van de huid trekken. Verwijder het snel, om te voorkomen dat er resten achterblijven. Spray wat extra Limisan om het verwijderen te vergemakkelijken mocht dat nodig zijn.
  • Toch nog resten achtergebleven? Spray gewoon wat Limisan op een tissue en wrijf daarmee over de restanten.

LimisanHet spul ruikt fris maar een beetje chemisch. Ik rook in de verte meteen een methol-achtige geur, en dat kan kloppen aangezien er ‘spearmint’ in zit. Misschien is het de bedoeling dat dit wat verkoeling biedt op de huid, maar daar merk ik niet zo veel van. Gaat het inderdaad gemakkelijker dan anders? Ja! Ik ben blij dat ik dit spul in huis heb, want met name de jongste roept al snel op een pleister. Zelfs als ik zijn ‘wond’ nog niet met een vergrootglas kan vinden. Limisan kan ik dan ook iedereen aanraden die kleine kinderen heeft of gewoon voor jezelf, omdat kleine ongelukjes (denk aan de keuken) immers snel gebeurd zijn.

LIMISAN bestel je online via limisan.com
Inhoud: 50ml  Prijs: € 8,95

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

3 thoughts on “Limisan – Pleisters verwijderen zonder pijn

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top