Je bent hier
Home > Gezin & Opvoeden > Leuk idee voor leraren herinneringsboekje

Leuk idee voor leraren herinneringsboekje

Wellicht niet zo bekend en populair als de vriendenboeken anno nu zijn (of toch wel?) maar velen waren in het bezit van zo’n boek. Als tiener had ook ik een poëziealbum waar bekenden versjes, stukjes over en voor mij schreven en met plaatjes opgeleukt werden. Ook juffen en meesters lieten hun schrijfsels voor mij achter. Dolblij was ik met mijn poëziealbum en erg zuinig op het boekje was ik dan ook. Nu jaren later is mijn poëziealbum nog steeds in een goede conditie en wanneer ik door het boekje blader gaat er een geluksgevoel door me heen.

Afgelopen schooljaar ben ik met een leuke traditie begonnen die ik een tijdje terug op het internet opdeed. Om precies te zijn uit het boek ‘All the places you’ll go’ van Dr. Seuss. All the places you’ll go is een leuk doe-boek dat je door de jaren heen voor je kind moet bijhouden. Een van de vele opdrachten uit het boek is om aan het einde van ieder schooljaar de leerkracht van je kind een persoonlijk berichtje voor je kind te laten schrijven. Het idee vond ik zo leuk dat ik besloot dit voor mijn beide meiden te doen maar dan zonder het boek.

Mijn uitvoering: Het is een heel simpel idee maar erg leuk voor later. Je zoekt een vrolijk schrift uit, het liefst een met een harde kaft of koop een leuk poëziealbum. Eventueel kun je de buitenkant van het schrift mooi versieren; denk hierbij aan handafdrukken of een leuke tekening van je kind die je vervolgens plastificeert. De eerste twee vellen gebruik je om zelf dingen over je kindje te schrijven en eventueel om een foto erbij te plakken. Denk hierbij aan een brief aan je kind, feitjes en eigenschappen, en ga zo maar door.

Wat je vervolgens doet is aan het einde van ieder schooljaar de leerkracht van je kind vriendelijk te verzoeken in het schrift te schrijven. Uiteraard met de nodige uitleg. De leerkracht kan hoe hij/zij het afgelopen schooljaar je kind ervaren heeft beschrijven, een boodschap aan je kind achterlaten enzovoorts. De bijdrage van de leerkracht kun je compleet maken door een foto van hem/haar samen met je kind erbij te plakken. Dit doe je dus aan het einde van ieder schooljaar bij iedere leerkracht. Heeft je kindje in het jaar meerdere leerkrachten, vergeet dan niet ook deze te benaderen. En vergeet de gymleerkracht niet! Ook wanneer je kind in het nieuwe schooljaar dezelfde leerkracht heeft is zijn/haar bijdrage gewenst.

Omdat laatste schoolweken voor zowel docenten als ouders vaak een drukke en chaotische periode is kun je ook aan het begin van het nieuwe schooljaar leerkrachten van het afgelopen schooljaar benaderen. Dus zoek nu nog een leuk schrift met harde kaft of een poëziealbum uit en vraag de leerkracht om een persoonlijk berichtje voor je kind achter te laten.

Dit alles kost tijd en doorzetting maar aan het einde van de basisschoolcarrière van je kind heb je een leuk naslagwerk voor hem/haar met alle docenten. Dus zeker volhouden!

Aandachtspunten:

  • Wacht niet tot de laatste week om docenten te benaderen. Laatste schoolweek is te druk en chaotisch.
  • Is het om wat voor reden dan ook niet gelukt, ga er dan begin van het nieuwe schooljaar achteraan.
  • Ook wanneer je kind jarenlang dezelfde leerkracht heeft, blijf ieder jaar zijn/haar bijdrage vragen.
  • Eventueel kun je in het boek een briefje leggen, met daarop geschreven wat je van de leerkrachten verwacht.

 

Het belangrijkste is vanzelfsprekend; bewaar het boek goed!

Nicky, trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Leuk idee voor leraren herinneringsboekje

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top