Je bent hier
Home > Baby & Kind > Kinderboeken Tips | Het leven van een loser Serie

Kinderboeken Tips | Het leven van een loser Serie

Naast dat wij in huize Mommyonline de complete meidenboekenserie Dagboek van een Muts hebben, waar oudste dochterlief fan van is, vind je tevens ook de complete jongensboekenserie Het leven van een loser in onze boekenkast. Van laatst genoemde is middelste zoonlief degene die inmiddels alle delen gelezen heeft. Na mijn uitgebreide artikel over Dagboek van een Muts kan ik het vanzelfsprekend niet laten ook een artikel aan Het leven van een loser te wijden.

Jeff Kinney

Het leven van een loser is een serie jeugdboeken geschreven door Jeff Kinney. Naast het schrijven van graphic novels ontwikkelt Jeff Kinney online games. In tegenstelling tot Bram Botermans hield hij als kind geen dagboek bij (daar heeft hij spijt van), maar hij wilde dolgraag cartoonist worden. Jeff schreef toen hij klein was zelfs een brief van vijf kantjes naar Lincoln Peirce, schrijver van Niek de Groot, om hem om advies te vragen. In Nederland werden meer dan 1,5 miljoen boeken verkocht van de serie Het leven van een Loser, en wereldwijd zelfs meer dan 165 miljoen! Geen paniek! werd in 2013 genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury, en Gedumpt! won die prijs in 2015. Volgens dagblad Stern is Jeff Kinney nu al een van de meest gelezen auteurs van de 21e eeuw. In 2012 bezocht Jeff Kinney Nederland, waar hij overvolle zalen met fans toesprak en honderden boeken signeerde. In 2015 gebeurde er iets wel heel bijzonders: de paus nam de Latijnse editie van Het leven van een Loser in ontvangst! In hetzelfde jaar kwam Jeff Kinney nog een keer naar Nederland, waar hij drie Gouden Boeken kreeg uitgereikt voor zijn titels Vette pech!, Bekijk het maar! en Een hondenleven. Jeff woont met zijn vrouw en twee zonen in Zuid Massachusetts, waar hij een boekwinkel heeft die An Unlikely Story heet. (Bron: uitgeverijdefontein.nl)

Het leven van een loser

De jongensboekenserie Het leven van een loser is geschreven voor jongens vanaf de leeftijd van 10 jaar. Deze serie gaat over Bram Botermans, een jongen dat zich op de middelbare school staande moet houden. Dat er alles voor over heeft om op zijn nieuwe school geen loser te worden. Van zijn moeder krijgt hij een leeg dagboek om van zich af te schrijven maar Bram is absoluut niet van plan om gevoelens in het boek te gaan schrijven. Want één ding is zeker: Het is geen dagboek maar een LOGBOEK!  In zijn logboek schrijft Bram, wie zichzelf vaak overschat, al zijn supergrappige avonduren, mislukte plannen en acties.

Dicht bij de doelgroep

De boeken Het leven van een loser zijn op lijntjespapier geschreven en geeft de indruk dat het met de hand geschreven is. De boeken zijn van hardcover, zijn vrolijk gekleurd en bevatten veel ondersteunende zwart-witte cartoons. Ondanks dat alle delen van Het leven van een loser serie dik zijn blijft het aantal woorden per pagina, als gevolg van de vele cartoons, laag. Zowel qua inhoud als stijl weet Jeff Kinney dicht bij zijn doelgroep te blijven. De boeken zijn leuk, pakkend en bovenal herkenbaar geschreven. Daarnaast zijn de boeken ook zeer geschikt om de moeizame lezers toch aan het lezen te krijgen. Naast de inmiddels 11 delen waaruit deze jongensboekenserie bestaat, zijn er ook 3 losse delen verschenen. Met het boek Jouw leven als Loser biedt de auteur fans de mogelijkheid om, zoals Bram dat doet, eigen avondturen, absolute blunders en allerbeste grappen bij te houden en deze van leuke tekeningen te voorzien.

Tegenhanger van de meidenboekenserie Dagboek van een Muts

Het leven van een loser is de tegenhanger van de meidenboekenserie Dagboek van een Muts. Beide boekenseries zijn in hetzelfde stijl geschreven en voor de doelgroep erg leuk. Absoluut aanrader wanneer je thuis een boekenwurm heb. Maar ook voor kinderen die niet van lezen houden is de kans groot dat ze deze boeken wel geweldig zullen vinden. absoluut de moeite waard! Met het oog op de aanschafprijs van de boeken raad ik het zeker aan om eens op marktplaats te zoeken, genoeg mensen die hun boeken willen verkopen.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top