Je bent hier
Home > Columns > Kaartje, kleine moeite, groot gebaar!

Kaartje, kleine moeite, groot gebaar!

Begin december vallen de eerste kerstkaarten door de bus. Standaard de eerste op zes december. Het valt op dat het er ieder jaar minder worden. Komt het doordat ik zelf geen kaarten stuur? Denken mensen dan op gegeven moment. Zij stuurt nooit wat terug dus die krijgt niet meer of zit het slob er gewoon in?
Zijn we in het digitale tijdperk massaal overgestapt op de digitale kaarten. Het zou heel goed kunnen. De laatste dagen vult mijn digitale postbus zich met de meest uiteenlopende kaarten. Zelfs met kaarten waar ik zelf ook op sta. Op zich makkelijk want die kan ik mooi hergebruiken.
Toch had het wel wat, zo vroeger, toen ik nog jong, lief en onbedorven was. Die rijen kaarten die langs de deur naar beneden hingen aan van die prachtige rode linten. Of een lint door de hele kamer. Bij sommige mensen zag je ze voor de ramen hangen. Soms wel honderd kaarten. En nu. Als ik er tien krijg zijn het er veel.
Misschien moet ik het zelf toch anders aanpakken. Wanneer ik in oktober de kinderpostzegels bestel moet ik daar meteen kerstkaarten bij bestellen. Die hebben ze ongetwijfeld in hun pakket zitten. Stel dat ik ze dan ook direct schrijft en klaarleg om de dag na Sinterklaas op de bus te doen dan maak ik vast heel veel mensen blij.
Of interesseert het niemand meer iets. Een handgeschreven kaart. Zijn het er zo weinig geworden dat zelfs TNT er niets in ziet om deze dagen te gaan staken. Die kunnen beter eind april gaan staken, wanneer de blauwe enveloppen bezorgd worden. Dat lijkt me een stuk doeltreffender.
Vandaag zag ik bij de kassa een doosje kaarten liggen van Pink Ribbon. Met alleen gelukkig nieuw jaar er op. Dat geeft weer een paar dagen respijt. Hoef ik niet vanmiddag meteen te gaan schrijven. Kan dat ook tijdens het kerstdiner of zo. Of hangend voor de haard. Of na nieuw jaar. Of gewoon toch maar niet.
Ik ben gewoon een lui mens.
Toch wens ik iedereen heerlijke kerstdagen en een spetterend 2011.

3 thoughts on “Kaartje, kleine moeite, groot gebaar!

  1. Helemaal waar! Iedere jaar wordt de kerstkaarten wat via de brievenbus komt steeds minder. Dit jaar hebben wij maar 3 kaarten ontvangen en dat terwijl onze oudste zoon 10 van klasgenoten gekregen heeft.. Zelf schrijf ik bijna ook geen kaarten meer, dus het zal wel daaraan liggen. Wie zelf geen kaarten stuurt moet er ook geen verwachten 🙂

  2. Wij schrijven en krijgen er ieder jaar weer heel veel. Wij hebben op dit moment aan linten aan de deur, ongeveer 50 kerstkaarten hangen. Wij schrijven er ook naar mensen waarvan wij weten dat deze zelf geen kerstkaarten sturen. Ik vind het evengoed een warm gevoel allemaal die kaarten. Ook weet ik dat je op die manier laat zien toch nog aan mensen te denken waar je al een poosje geen tijd meer had om op bezoek te gaan.

    Via deze weg evengoed Fijne feestdagen en geniet van de kaarten die je nog krijgt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top