Je bent hier
Home > Columns > Goed Voornemen

Goed Voornemen

Op de deurmat ligt een pakket folders. Ik loop ermee naar de keuken waar ik de stapel op de eettafel leg en een kop warme chocolademelk inschenk. Door het raam zie ik mijn kinderen in de sneeuw dollen, ik heb dus wel even een moment voor mezelf. Kan ik meteen eens een goed voornemen bedenken.

Ik schuif de stapel naar me toe en begin te bladeren. Pagina na pagina lachen mensen mij toe. Op de gezichten lees ik geen zorgen over kinderporno, overvloedige houtkap of global warming.
Ze hebben het heel gezellig bij hun open haard, oliebollen, vlammende kaarsjes en paars-zilver gedecoreerde kerstboom . Op de gedekte tafel flonkeren wijnglazen en staat elk bord op een onderbord dat qua kleur past bij de kerstboom. Met schrik denk ik aan alle glazen die ik dit jaar liet vallen (ach, scherven brengen geluk) en de butsen uit mijn borden (waarvan er overigens geen zes hetzelfde zijn).Dan kijk ik naar onze overvolle en zeer bonte kerstboom. Aan elke decoratie kleeft een herinnering. Dat beertje bijvoorbeeld kreeg ik van Man toen we net verkering hadden, het vilten sterretje borduurde Zus en de wormvormige kerstbal maakte Kleuter.
Ik bekijk de recepten voor kerstdiners en even slaat de schrik me om het hart. Dát soort maaltijden zijn bij mij gedoemd te mislukken. ‘Relax’, zeg ik tegen mezelf, de kaasfondue waarvoor de kinderen enthousiast kozen, zal heel gezellig zijn. Terwijl ik kleine slokjes van de chocolademelk neem, buig ik me nog eens goed over de vrolijke tafereeltjes.
Ik graai een overgebleven kerstkransje uit de koekjestrommel en bekijk de kleding van de superslanke dames eens wat uitgebreider. Zwart of zilverkleurig en met open ruggen of spagetti-schouderbandjes. De meeste modelletjes zijn gemaakt van een glimmende flinterdunne stof . Het lijkt of de zomerkleding in het verkeerde seizoen is beland. Met de rug van mijn hand veeg ik mijn chocoladesnor weg. Behaaglijk sla ik mijn warme lange vest nog wat dichter om me heen en schuif de stapel folders van me af. Dit is niet mijn wereld. Misschien moet ik als goed voornemen maar eens die nee/nee sticker op de brievenbus plakken.

Meer lezen? www.wingeaston.nl

6 thoughts on “Goed Voornemen

 1. Hoi Irene,

  Wat heb je het weer leuk beschreven.

  Ik heb zo’n Nee/Nee sticker en die werkt geweldig! Ik stoor mij altijd aan die handige doe-het-zelf reclame blaadjes waarbij ze een mega klus aanprijzen tot een klusje van niks.

  Vanaf hier wens ik Jou, Man, Puber, Dochter, Kleuter en Peuter een fijne Kerst en een liefdevolle 2011.

 2. Lijkt me een heel goed voornemen! Ik denk dat die ook op mijn lijstje komt.
  Al is het maar om de papierbak te doen slinken!

 3. Zo is het maar net Barbera.
  Ik zie trouwens dat de link die ik bij mijn vorige reactie had gezet, niet geplaatst is. Hij verwijst naar het Youtube filmpje op mijn website en slaat dus op Vrolijk Kerst-stress.
  Wens ik jou ook toe Barbera!

 4. Ik vind folders en zo wel zo makkelijk om erachter te komen wat voor nieuws winkels hebben en uiteraard wat in de aanbieding is. Natuurlijk zijn er ook folders tussen waarnaar er niet omgekeken wordt, maar deze gaan ook regelrecht het papierenbak in. Voor ons nog geen Ja/Nee stickers

 5. Hoi Jessica,
  Ja folders kunnen zeker heel handig zijn. Maar wist je dat je zo ook online kunt bekijken? Ik wist dat eerst niet maar nu ik het weet, kijk ik daar gewoon en dat is net zo makkelijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top