Je bent hier
Home > Columns > Hoe ik in een week miljonair werd!

Hoe ik in een week miljonair werd!

blijIk vouw meestal s’ avonds mijn wasjes op. Overdag draait de wasmachine en hang ik dingen op of doe ze in de droger. Maar s’ avonds in alle rust, vouw ik het op. In vierkantjes en rechthoekjes als ik in een nette bui ben. Als het allemaal niet zo lukt, of ik ben te druk worden de stapeltjes minder perfect maar het doel is elke avond hetzelfde: het ligt weer schoon in de kast.

En zo zat ik op een avond ook, lekker tussen de stapels was op mijn bed te vouwen, toen ik een stapeltje in zoons kast wou schuiven. En hoe ik ook schoof, het paste niet. Nou krijg ik altijd ontzettend veel kinderkleren. Daar ben ik altijd blij mee, wat je krijgt hoef je niet te kopen en het zijn vaak leuke mooie dingen. Ook geef ik dan weer iets weg. Dat ik te weinig weggeef, werd me op dat moment duidelijk. Dus ja, daar zat ik dan. Ik werd even heen en weer geslingerd tussen me schuldig voelen en het er gewoon in proppen en het zo laten en er iets aan doen.

Ik besloot er toch wat aan te doen. Ik kondigde, als stok achter de deur, op de sociale mediasites, een weggeefweek aan. En zo gezegd zo gedaan. Ik denk dat ik in de daaropvolgende week wel 6 grote vuilniszakken kleding heb uitgedeeld. En het klopt: geven maakt rijk. Ik voel me nu echt rijker dan daarvoor. Het was hectisch en administratief deed ik van alles fout. Want daar ben ik nou eenmaal erg slecht in. Onthouden wie ik wat beloofd heb. Ik  heb er veel voor gekregen. Ten eerste respect voor degenen die zich altijd met dit soort dingen bezig houden. In plaats van een weekje. Er zijn heel veel mensen die dit altijd doen. Naast hun gezin, werk of wat dan ook. Echt bijzonder. En de blije gezichten van mensen die iets ophaalden. Het enthousiasme van mensen die mijn idee overnemen. Als ik al die dingen voor een euro per stuk op marktplaats had gezet had ik misschien wel 300 euro verdiend. Misschien meer, misschien minder. Maar ja, dan krijg je die euro en dat is het dan.

Het is leuk om weg te geven. Je ontmoet echt mensen. Mensen die een beetje pech hebben gehad, financieel of gewoon zuinig zijn. En graag dingen krijgen. Dat hebben ze allemaal gemeen. Ik krijg ook graag dingen en ik geef dus nog grager weg dan ik dacht. Het is echt heel erg leuk. Zelfs de kinderen gingen er aardig in mee. De oudste zoon vond het wel goed dat ik zijn kast uitzocht maar te moeilijk om zelf wat aan te wijzen. Hij was erg blij dat hij makkelijker bij zijn favoriete kleding kan. De jongste heb ik er niet echt in betrokken. Als je twee bent is weggeven gewoon geen optie. Maar mijn vierjarige dochter deed toch goed haar best. Heel secuur hebben we alles samen bekeken, als het heel moeilijk was liet ik haar uit 2 dingen kiezen en uiteindelijk hadden we toch een leuk stapeltje voor andere meisjes. Ik kon aan haar zien dat ze er zelf ook van genoot. Dus zegt het voort:  van geven word je miljonair!

Ik ben Corrie Stoffer en trotse (huis)moeder van drie jonge kinderen. Schrijven is voornamelijk hobby en doe ik al sinds ik een pen kan vasthouden. Ik heb bijna overal wel een mening over en ik vind het een eer om te mogen schrijven voor mommyonline.nl

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

5 thoughts on “Hoe ik in een week miljonair werd!

  1. Mooie stuk! Als je anderen op zo’n manier gelukkig kan maken word je er zelf ook blij van.

  2. dankjewel. ja het is echt enorm verrijkend en ik dacht eigenlijk in eerste instantie toen ik er mee begon dat het meer een ego-dingetje was. maar dat is toch niet zo. gewoon al die contacten enz met leuke mensen dat is al heel wat waard.

  3. Hier in de omgeving hadden/hebben we een weggeefsite op facebook. Daar kun je dingen op zetten die je anders weg zou gooien. Ik heb meermaals dingen weggegeven en ook wel eens wat opgehaald of zelfs weggebracht of meegenomen voor anderen. Naar verloop van een paar weken werd het zo normaal voor mensen om daar spullen weg te halen dat er zelfs gevraagd werd naar hele inboedels, flatscreens en noem maar op. Kieskeurig naar hetgeen er aangeboden werd. Op zoek naar een bank, maar moet wel zo en zo en zo eruit zien. Sorry…. maar waar hebben we het over? Grandioos dat jij wel zoveel blije gezichten gekregen heb. Want vaak konden mij en veel andere weggevers niet eens een bedankje gegeven worden.

  4. Tof dat je dit doet en je kinderen er zo positief erbij betrekken ook, knap!

  5. wel Cindy dat zit bij mij in de regio ook. Maar met strenge beheerders en terecht. en mensen zijn ook weleens overdreven kieskeurig maar er zit ook een “vaste” club achter die echt dingen goed kunnen gebruiken. en wees eerlijk, alles word duurder. vragen is er wel verboden trouwens. maar heb pas zelf ook een aantal paar schoenen gekregen, hele mooie nog en daar weer van uit kunnen delen, heel veel leuke peuterboekjes, een fohn, een zitzak, van mijn zussen en schoonzusje krijg ik regelmatig kleding, ik winkel echt zelden tot nooit. (als ik het zo opnoem is het te gek voor woorden eigenlijk hahaha) en zodoende blijft het geven en nemen. ik heb er vorig jaar bijvoorbeeld een hele garderobe voor mijn dochter voor nu vanaf gehaald. Ik ben zelf eigenlijk overal blij mee en heb ik het niet nodig geef ik het met evenveel plezier weer weg. ik vind het ook gewoon jammer dat mensen spullen weggooien, dat is niet duurzaam en de meeste spullen zijn heel bruikbaar, soms voor andere doeleinden dan oorspronkelijk. Tis bij mij wel graag of niet als ik iets weggeef. het is grappig, ik leef dus qua spullen zo goed als gratis en kan daar nog van uitdelen ook. win-win.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top