Je bent hier
Home > Columns > Column Sonja | Jong geleerd

Column Sonja | Jong geleerd

Jong geleerd…

Mijn zomervakantie zit er alweer op en ik ben volop aan het werk. Thuis weliswaar dus ik ben lichamelijk in huis aanwezig maar niet beschikbaar voor andere zaken dan waar ik voor werk.

Het duurde even voordat onze Djazz aan dit verschijnsel gewend was. Mama was er toch gewoon? Haakje op de deur? Even rammen en het haakje vliegt vanzelf uit de muur. Inmiddels is het einde van de zomervakantie in zicht en is het rollenpatroon volledig duidelijk.

Maar wat doet mama nou precies achter die deur? Dat blijkt toch heel interessant te zijn. ‘Mama zorgt er met alle collega’s voor dat andere mensen een supercoole vakantie krijgen.” Zoiets dus. Ik werk op de marketingafdeling van een touroperator die maatwerkreizen over de hele wereld verzorgt, maar leg dat maar eens uit aan een vijfjarige smurf. We zijn net terug uit Griekenland en hij heeft van mij over Afrika gehoord dus meer varianten voor vakantie zijn er voor Djazz niet.

Dan wordt er op de deur geklopt. “Nu niet Djazz, mama is aan het werk.” “Jaaaa, maar IK ben ook aan het werk mama en ik heb heeeeeeeeeeel belangrijk werk.” Vertederd open ik de deur en zie hoe hij tegen de muur aan op de grond zit met zijn Nijntje laptop op schoot. Ik wens hem in kindertermen een fijne dag toe en sluit mezelf weer op in mijn werkdomein. “Mamaaaaa” hoor ik aan de andere kant van de deur. “Ja Djazz?” verzucht ik. “Ik moet even naar de wc. Ik zal mijn collega’s wel even zeggen dat ik moet plassen.” Geen idee waar hij dat vandaan heeft. Knuffel Woezel neemt de honneurs waar totdat onze kleuter weer terug op zijn werkplek is.

Nijntje kent helaas geen volumeknop en subtiel vraag ik Djazz of hij misschien een verdieping lager kan gaan werken. Harstikke modern toch, een flexibele werkplek? Iets na vijven sluit ik mijn laptop,   open de deur van mijn kantoor en hoor een verdieping lager het witte konijn schreeuwen “daaagggg tot de volgende keer.”

Gewichtig draagt hij zijn Nijntjelaptop onder zijn arm als hij met mij de trap af loopt op weg naar zijn avondeten. “Heb je lekker gewerkt mama?” “Ja ik ook.”  De knoop of hij later bij mij komt werken of toch gaat voor een toekomst als politieagent is nog niet doorgehakt. Daar heeft hij nog even de tijd voor.

Door: Sonja

Sonja, bouwjaar 1974 en moeder van Mindy (2007), tweeling Jodi en Evy (2009) en charmeurtje Djazz van 2016. Gelukkig getrouwd en 32 uur per week werkzaam als marketingspecialist bij een touroperator & maatwerkspecialist. Zij neemt ons, in haar blogs, mee in haar leven als trotse mommy van 4 kinderen. 

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top