Je bent hier
Home > Baby & Kind > Column Sandy | Het einde van het schooljaar

Column Sandy | Het einde van het schooljaar

schoolHet is weer voorbij. Alweer een schooljaar achter de rug. Ligt het aan mij of gaat het elk jaar sneller voorbij? Voor beide jongens is er veel veranderd. Mijn jongste zoon maakte in april de overstap van de peuterspeelzaal naar ‘de grote school’. En hoewel hij graag naar school gaat heeft het ook een diepe indruk op hem gemaakt. Een andere juf, andere kindjes en heel veel nieuwe dingen in een andere klas. En nu, aan einde van het schooljaar, lijkt hij zijn draai gevonden te hebben, maar is hij ook toe aan vakantie. Want hij is moe. Enorm moe. Van al die indrukken en veranderingen in zijn leventje als kleuter.

Mijn oudste zoon heeft groep 3 erop zitten. Groep 3 is toch een heel andere groep dan groep 2. Het spelen was grotendeels voorbij en er moest gewerkt worden. Iets waar hij in het begin van het schooljaar vaak over mopperde. Het einde van dit schooljaar betekende voor hem ook afscheid moeten nemen van een vriendje. En het was een speciaal vriendje. Met als gevolg dat hij verdrietig is. Intens verdrietig. En ook al roepen mensen dat het van korte duur zal zijn omdat kinderen snel vergeten, ik weet zeker dat hij hem nooit zal vergeten. Dus de laatste week was een moeilijke week voor mijn oudste zoon. De eerste weken van het nieuwe schooljaar worden dat waarschijnlijk ook weer omdat het dan pas ‘echt’ gaat worden dat hij weg is.

Nu gaan we genieten van een welverdiende vakantie. Samen zijn, doen waar we zin in hebben en kijken wat op ons pad komt. Over 6 weken begint het nieuwe schooljaar weer. Een schooljaar waarin ze het beiden hopelijk weer net zo goed gaan doen als in het afgelopen jaar, met ups en downs, leuke dingen en minder leuke dingen, een lach en een traan en met een hele trotse moeder.

Fijne vakantie allemaal!

Sandy J (1976) is gelukkig getrouwd en is moeder van 2 jongens, Dean van 2006 en Jake van 2010. En samen wonen zij in een dorp in Limburg. Sinds juni 2014 is het eerste boek van Sandy ‘En ineens weet je het…je bent moeder’ verkrijgbaar.

2 thoughts on “Column Sandy | Het einde van het schooljaar

  1. We zitten inmiddels alweer in de 2de vakantieweek. Ook het afgelopen schooljaar was een spannende want dochterlief van 4 startte met haar schoolcarrière en wat vond ik het spannend. En na de zomervakantie gaat ander dochter naar groep 3, ook weer zo spannend. En zoals je al aangeeft heel anders als groep 2.
    Wat moeilijk voor je zoontje dat hij in het nieuwe schooljaar een goede vriend moet missen. Het kan inderdaad wel even duren voordat hij ‘erover heen’ is. Hopelijk maakt hij in het nieuwe schooljaar weer een goede vriend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top