Je bent hier
Home > Columns > Geluk…..

Geluk…..

Wat is geluk? Voor de één is het heel veel geld winnen, voor de ander zijn het de kleine dingetjes.

Wat is geluk voor mij? Voor mij zit geluk in de kleine dingetjes. Ik hoef geen grote bedragen met geld te winnen om mij gelukkig te voelen of om gelukkig te zijn. Natuurlijk is het altijd welkom en weten we er wel goede bestemmingen voor, maar dat terzijde.
Geluk zit hem voor mij in de kleine dingen, dat je in de ochtend wakker wordt van je dochter die in de kamer naast je om haar Mama roept. Je vriend die zich op dat moment nogmaals omdraait en zijn warme arm om je heen slaat om nog even lekker tegen je aan te gaan liggen.
Je beste vriendin die gewoon even op een bakkie komt om weer eens lekker bij te kletsen. Dat, zelfs als je elkaar al een week niet gesproken hebt, het lijkt alsof je elkaar gisteren nog hebt gezien.
Geluk is voor mij me prettig voelen bij het leven dat ik leid. Ik blij ben met de keuzes die ik in het verleden heb gemaakt. Ik de dingen doe die ik graag zou willen doen. Ik ben bij de mensen waar ik graag wil zijn. Ik omringt word door mensen die onvoorwaardelijk van mij houden en hier niets voor terug hoeven. Dat is geluk…en geluk is niet met geld te koop. Voor geluk moet je zelf zorgen. Geloven in jezelf en doen waar je je prettig bij voelt. Er zijn voor een ander, maar jezelf niet vergeten. Hulp aannemen als het je geboden wordt op de momenten dat je het wel eens hard nodig kan hebben. Maar ook een helpende hand uitsteken aan je medemens op het moment dat die het wel eens hard nodig kan hebben. Positief in het leven staan en je houden aan je eigen normen en waarden. Want als je jezelf recht in de ogen kan kijken dan pas kun je gelukkig zijn.

Gelukkig zijn heb je dus zelf in de hand. Een ander kan er niet voor zorgen dat jij je gelukkig voelt. Begin bij jezelf en leer van het verleden. Maak keuzes voor jezelf en zorg dat je naleeft waar je in gelooft. Gebruik hiervoor de mensen die dichtbij je staan. En geef zo je geluk door.. Je zult zien, des te gelukkiger jij je voelt, des te makkelijker het leven is.

Ik merk dat sinds ik mama ben ik heel gelukkig ben met mijn leven. Alhoewel het de eerste maanden voor ons toch flink afzien was. Aangezien Lyanne reflux en koemelkallergie had heeft ze heel wat afgehuild de eerste maanden. Maar ondanks dat ben ik nooit ongelukkig geweest met de keuze die wij gemaakt hadden om ons leven te verrijken met een wondertje. Als ik terug kijk op wat dat wondertje ons voor gelukmomentjes heeft gegeven in de afgelopen 1,5 jaar dan ben ik gelukkig met de keuze die we hebben gemaakt. Wel merk ik dat ik geluk in andere dingen vind, in een glimlach, een momentje rust, een knuffel of een kusje, iets leuks doen als gezinnetje. Voorheen vond ik geluk meer in de manier hoe IK mij voelde. Hoe mijn omgeving zich voelde. Had iedereen het naar zijn zin dan voelde ik mij ook goed. Nu kan ik mij ondanks dat mijn omgeving zich misschien wat minder prettig voelt wel gelukkig voelen. En hier ben ik super gelukkig mee!!

2 thoughts on “Geluk…..

  1. Heel mooi!
    Het is idd waar dat je geluk in hele andere dingen gaat zien zodra je moeder bent…

  2. tel je zegeningen…..
    en elke glimlach van je kind maakt je dag een beetje vrolijker……

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top