Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Fashion | Modepraat

Fashion | Modepraat

Naarmate je ouder wordt verandert je smaak in veel dingen, zo ook in mode. Vaak is het zo dat je bepaalde kledingstukken niet meer bij je leeftijd of levensstijl vindt passen waardoor je van kledingstijl verandert. Zeker wanneer je kinderen hebt wordt je kijk op mode-items anders. Als het om mode gaat willen we bijna allemaal wel, voor zover het mogelijk is, met de mode meegaan maar wel daarbij onze eigen stijl behouden.

Mijn kijk op mode is sinds ik zelfstandig mijn kleren koop enorm veranderd. Waar ik in mijn jongere jaren kledingstukken droeg die niet lekker en soms zelfs knellend zaten, zodat ik maar weinig bewegingsvrijheid had, heeft nu comfort en functionaliteit voor mij een prioriteit gekregen. Bepaalde kledingstukken zijn zelfs taboe geworden; een topje dat net boven de navel komt of een doorkijkbloesje waar men je bh doorheen ziet bijvoorbeeld. En een pijnlijk of knellend item komt er bij mij ook niet meer in. Een outfit moet, naast dat het stijlvol is, ook lekker goed zitten.

Onlangs plaatsten wij een lijst met 10 mode-items die elke vrouw in haar kast moet hebben. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet alle genoemde kledingstukken in mijn kast heb hangen. Een goed passende kokerrok bijvoorbeeld ontbreekt bij mij, maar ik ben dan ook geen rokkentype. Desondanks ben ik wel van plan minimaal een exemplaar in mijn kast te hebben want ja.. je weet immers maar nooit wanneer je er eentje nodig zou kunnen hebben. Een ander item dat, als je het mij vraagt, eigenlijk ook niet in de kledingkast van iedere vrouw mag ontbreken en we niet in het lijstje genoemd hebben, is een goed passende trenchcoat.

trenchcoatDat je modesmaak met de jaren verandert heb ik ondervonden. Want tot een paar jaar geleden had ik nooit aan een trenchcoat gedacht en vorig jaar moest ik het gewoon hebben. Ik was zo in de ban van het vinden van het juiste model dat ik, toen ik er eindelijk eentje vond waarin ik me goed voelde, er twee verschillende kleuren van meenam. Een trenchcoat staat elegant en netjes en kan eigenlijk bij iedere gelegenheid gedragen worden, zowel casual als zakelijk. Ondanks dat ik erg blij ben met mijn twee trenchcoats, was ik niet helemaal klaar. Ik wilde graag een derde exemplaar maar dan wel eentje met capuchon. En nu het weer steeds mooier wordt en de winterjas hopelijk snel voor een trenchcoat ingeruild kan worden is mijn zoektocht gestart. Een model dat aan mijn eisen voldoet is bovenstaande trenchcoat van AtelierGS, maar omdat ik het natuurlijk nog niet in het echt gezien heb twijfel ik. Maar goed, ik denk dat ik toch eerst in bepaalde ‘stenen’ winkels wil gaan kijken voordat ik een keuze maak.

Naast de trenchcoat is mijn liefde voor blazers het afgelopen jaar ook gegroeid en nu kan ik praktisch niet meer zonder. Inmiddels ben ik wel het type dat vindt dat je nooit te veel blazers kunt hebben en dat is ook weer aan mijn kledingkast te zien. Een blazer is ideaal en zo makkelijk te combineren ook, het is tijdloos, casual en vlot maar tegelijkertijd netjes. Mijn motto: vind je een blazer dat je geweldig staat, koop er dan meerdere (kleuren) van. Dit geldt eigenlijk voor zo’n beetje alle mode-items uit onze lijst.

Mode zie ik als een investering en als het om investeringen gaat moet je weten waarin je investeert. Investeer je in kledingstukken waar je je geweldig in voelt, dan zul je er echt jaren plezier van hebben.

Is jouw kledingstijl de afgelopen jaren veranderd?

Bron afbeelding
Bron afbeelding

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Fashion | Modepraat

  1. Leuk artikel. Blazers zijn inderdaad erg handig om in je klerenkast te hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top