Je bent hier
Home > Columns > Een baby behoort niet in het zwart gekleed te worden

Een baby behoort niet in het zwart gekleed te worden

Een baby behoort niet in het zwart gekleed te worden

Dat zwart het meest gedragen kleur kledingstuk is weten we allemaal denk ik wel. Dat is ook helemaal niet zo gek want zwart past praktisch overal bij. En het is algemeen bekend dat zwart op het oog een afslankend effect heeft, het kleedt af. Maar dat is niet alles! Uit onderzoek is gebleken dat zwart dragen ervoor zorgt dat je macht en aanzien uitstraalt. Zwart is dé kleur als je indruk wilt maken op iemand en het wordt ook nog eens gezien als ontzettend aantrekkelijk. Het aller-aantrekkelijkst van alle kleuren zelfs*. Zwart dragen is ontzettend fijn en wij volwassenen zijn er gek op. Maar hoe kijkt men hiernaar als het om baby’s en jonge kinderen gaat? Is zwart bij hele jonge kinderen ook net zo ‘aantrekkelijk’ als bij volwassen? Kleden wij onze jonge kinderen ook graag in het zwart?

Ik kan mij nog heel goed heugen dat ik afgelopen jaar voor mijn destijds 1 jarige dochtertje aan het winkelen was. Voor de feestdagen was ik naar jurken aan het kijken. Van eenzelfde jurk had ik een zwarte en roze exemplaar vast, twijfelend welke kleur ik mee naar huis zou nemen. Mijn keuze viel op het zwarte jurkje en dat werd door de bejaarde vrouw dat achter mij stond opgemerkt. Dat mevrouw het met mijn keuze niet eens was liet ze mij duidelijk weten. Zij keurde mijn keuze af. Jonge kinderen moeten geen zwarte kleren dragen, wist zij mij  te vertellen. Want zwart draag je naar begrafenissen en dat moet je met de feestdagen niet je kindje willen aantrekken. Ook vond ze het nodig om mij mee te delen dat ik mijn kindje dat niet kon aandoen.

Nogal overrompeld door haar ongezouten menig wist ik niet zo goed wat ik moest zeggen. Het was immers een bejaarde, ik schatte haar rond de leeftijd van 80. Met een glimlach en een begripvolle blik wist ik haar opmerkingen te negeren. Koos ik er bewust voor om niet op haar woorden in te gaan maar met mijn hoofd te blijven knikken. Het zou naar mijn mening niets hebben uitgemaakt als ik haar zou vertellen dat ik er heel anders naar keek. Toen mevrouw van mening was alles gezegd te hebben vervolgde zij haar weg richting de dames afdeling.

Baby in het zwart gekleed

Het zwarte jurkje rekende ik af, tezamen met het roze exemplaar. Ondanks dat ik mij weinig aantrok van de woorden van deze bejaarde vrouw liet het mij ook niet geheel koud. Het zette mij zelfs aan het denken. Waarom zou een kindje van 1 jaar geen zwarte jurkje kunnen dragen? Dat zwart het traditionele kleur voor begrafenis is, weten we allemaal. Maar zwart is ook zowel meer dan dat alleen. Zwart is niet perse treurig maar eerder een hip kleur. Ook voor kinderen! Zwart kun je prima stylen zodat het zelfs bij hele jonge kinderen leuk en feestelijk staat. Zo zie ik het.

Ik houd van de kleur zwart, zowel voor mezelf als mijn kinderen. Zwart past overal bij en kun je makkelijk stylen. Ook bij jonge kinderen!  Als mama zijnde koop ik geen jurkje voor mijn 1 jarige dochtertje met de intentie om haar vervolgens in all black te kleden. Nee, dat vind ik niet mooi. Een zwarte jurkje met bijvoorbeeld een roze vestje, roze maillotje en leuke haarspeldjes vind ik leuk en dus prima kunnen.

Er zullen altijd mensen zijn die zwart bij hele jonge kinderen afkeuren, van mening zijn dat dit niet passend is. Maar zelf trek ik mij er weinig van aan. Ik vind het mooi. Zowel bij jongentjes als meisjes. Bij laatst genoemde vind ik zwart mooi wanneer deze met lieve kleurtjes of vrolijke printjes gecombineerd wordt.

Een baby behoort niet in het zwart gekleed te worden. Eens of oneens?

*Bron: cosmopolitan.com

Liefs,
Nicky

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Een baby behoort niet in het zwart gekleed te worden

  1. Als het leuk is, is het leuk, welke kleur het ook is. Dat mensen zich met hun eigen zaken bemoeien! Heeft niks met kinderen te maken, maar een zelfde ervaring had ik met een oudere verkoopster toen ik voor mijn bruidsjurk (lees: galajurk) ging kijken. Ik had een blauwe, ietwat strakkere jurk maar niet TE gevonden en de verkoopster deelde mij even mede dat ik dat ik me als vrouw van boven de veertig toch echt degelijker moest kleden. Uh? Oneens dus. En inderdaad, met zwart kun je alle kanten op, voor volwassenen maar zeker ook voor kinderen en zelfs voor baby’s.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top