Je bent hier
Home > Columns > Drie meiden

Drie meiden

Drie meiden, wie had dat ooit gedacht? de eeuwige vraag of we doorgaan voor een jongen kunnen we beantwoorden met een duidelijke ‘NEE’.

Onze meisjes zijn namelijk hartstikke cool. Ze dragen staartjes en soms ook prachtige vlechtjes en de jurkjes en rokjes zijn hier niet aan te slepen.
Even als de onzichtbare thee die we dan geserveerd krijgen in een plastic kopje met schotel met een heerlijk onzichtbaar koekje.

En dan natuurlijk niet te vergeten dat meisjes altijd de baas zijn en zich vooral niet bezighouden met ‘kinderachtige” zaken als het spelen met autootjes en hamertje tik. Nee, wij kunnen met trots zeggen dat we onwijs gelukkig zijn met onze prachtige meiden.

Natuurlijk waren we net zo blij geweest met een zoon dat is het niet.
Wij zijn dankbaar wat ons is geschonken en vinden het jammer dat de buitenwereld een stempel moet drukken op een ander zijn geluk!

Waarom zouden wij “minder” blij of gelukkig moeten zijn met nog een dochter?
Wij hebben geprobeerd zwanger te worden om dat we graag nog een kindje wilde niet om het geslacht!

Geschreven door:Marcella van Beusekom

10 thoughts on “Drie meiden

 1. Je heb helemaal gelijk Marcella! Geniet lekker van die mooie meiden van je! Jongens komen er toch wel, hopelijk pas als de oudste een jaar of 16 is ofzo 🙂

 2. Hey Cindy,

  Dank je wel en genieten doen we zeker 🙂 en wat die jongen betreft maak daar maar een jaar of 23 van haha 😉

 3. Ach ja… jongens of meisjes, wat maakt dat uit (hoofdpijn krijg je toch wel) zolang ze gezond zijn en jullie er gelukkig mee zijn.

  Gewoon lekker van je gezin blijven genieten en laat de buitenwereld maar lekker in hun waarde.

 4. Nou ik heb 4 jongens,HEERLIJK!! Bij de 4de zwangerschap vroeg ook iedereen of ik nu voor een meid ging. Maar wij gingen voor een 4de kindje en niet voor een meid. Ik hoopte zelfs dat het een jongen zou worden, want met een meid erbij zou het toch anders zijn. Ik merk nu dat ze heel veel aan elkaar hebben. Er zit ook weinig leeftijdsverschil (11,10,9,7) Nee, ik ben erg blij mee!!
  En vooral hier op de de boerderij is het een heerlijk leven voor ze!!

  Geniet van je gezin!!

 5. Dat ken ik ook, wij hebben een tweeling [twee meiden] en aaaaaltijd wordt ons gevraagd of we niet nog een jongetje erbij willen. Echt om gek van te worden af en toe

 6. Nou, toen wij een dochter hadden en ik weer zwanger was, leek het me wel leuk om een jongen te krijgen. Niet dat ik niet blij zou zijn geweest met een meisje, zeker wel, maar het leek me gewoon leuk. Dat je kind gezond is, daar gaat het natuurlijk om. We kregen inderdaad een jongen. Later kregen we nog een jongen, want ach, nog een kindje leek me ook leuk. En de middelste bleek later licht autistisch te zijn, dus niet gezond …
  Ik denk niet dat de vragers het vervelend bedoelen, ik denk dat er best veel mensen zijn die het leuk lijkt om kinderen van beide geslachten te krijgen. Het is wellicht gewoon een serieuze vraag, of misschien wordt hij voor de grap gesteld. Het lijkt mij dat de meeste mensen gewoon blij zijn met hun kinderen, als ze er zijn, wil je ze nooit meer kwijt!

 7. Blij te lezen dat ik niet de enigste blijk te zijn 😉 @ Trenke maar waarom zulke vragen stellen als of we een keuze hebben, we hebben gekozen voor een kindje. Je kan niet kiezen welk geslacht ( en maar goed ook;) ) Vind het gewoon ongepast om te vragen vind je het niet jammer dat je 3de geen jongetje is ??? Natuurlijk vind je dat niet jammer het is ons kindje !!????!! Even als de opmerking met een jongen en een meid heb je het perfecte gezin… HALLOWWW dus wij zijn niet perfect?? ( En wat is perfect eigenlijk??? ) voor ons is drie meiden PERFECT.

 8. Marcella, het is hartstikke mooi dat je er zo over denkt. Ik zou ook blij zijn geweest met drie meiden. Maar ik vind het ook hartstikke leuk dat ik nu beide geslachten heb. De vraag of je doorgaat voor een jongen kun je wel stellen, er zijn namelijk mensen die dat doen. Nee, natuurlijk heb je geen controle over het geslacht, maar hoe meer kinderen je krijgt, hoe groter de kans dat er een jongen bij zit. En ja, er zijn mensen die wél doorgaan. Als mensen zeggen dat je het perfecte gezin hebt met een jongen en een meisje kun je gewoon zeggen dat dat voor hen misschien zo is, maar voor jullie niet. Ik begrijp wel dat dat raar overkomt op jullie en dat jullie dat niet zo voelen en objectief gezien is het natuurlijk ook niet zo. Misschien willen de mensen die jou die vragen stellen alleen maar helpen, een luisterend oor bieden, ik weet het niet, maar je klinkt heel erg boos over dit soort vragen en ik weet niet of ze wel zo slecht bedoeld zijn.

 9. Hallo marcella,

  Ik ben er eentje van 3 meiden, en ik moet zeggen,
  ik vind het geweldig!!!
  Mijn zussen zijn wel 8 en 9 jaar ouder,
  maar dat neemt niet weg dat ik het geweldig leuk vond,
  om op te groeien met 2 zussen.
  Je hebt een geweldig trio, en uit ervaring weet ik persoonlijk,
  dat je als zussen heel veel aan elkaar hebt!
  Drie meiden, meid wat een rijkdom!!
  Groetjes Sandra

 10. @ Sandra, dank je wel voor je reactie en zoals jij t omschrijft heb ik t ook altijd gedacht voor de meiden is het gewoon onwijs leuk, ik zie nu al hoeveel ze aan elkaar hebben!

  @Trenke Boos is niet het goede woord, het blijft me gewoon verbazen en na de vraag 200 x te hebben gehoord gaat het vanzelf wel irriteren. maar goed das met elke vraag die je 200 x hoort 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top