Je bent hier
Home > Baby & Kind > DIY- Traktatie Prinsessenbuideltje

DIY- Traktatie Prinsessenbuideltje

Je wil het graag… Zelf verjaardagstraktaties maken… Leuk voor op de crèche, de peuterspeelzaal, de basisschool, de sportclub of gewoon voor een kinderfeestje thuis! Maar wat?… Wat ga je maken?… En vooral… hoe?… Hoe pak je het aan? Manuela van der Werf is zelf moeder van twee kinderen en eigenares van zelftraktatiesmaken. Maandelijk werkt Manuela voor Mommyonline een super leuk traktaktie uit waarmee jij zelf aan de slag kunt.

Algemene Benodigdheden lijst Prinsessenbuideltje:PrinsessenbuideltjeMaterialen:

• 2 verschillende kleuren crêpepapier, bijvoorbeeld roze en paars of roze en wit
• Smal stoffen lint ong. 25 cm per buideltje, roze of wit • Karton, roze en holografisch karton
• Traktatie naar keuze
• Schaar (liefst een 3D schaartje)
• Lijm
• Potlood
• Evt. carbonpapier
• Evt. plakstrass steentjes (voor op het kroontje)
• Perforator
• Zwarte stift
• Liniaal
• Cellofaan
• Krullint

Werkbeschrijving Prinsessenbuideltje:
Begin op tijd! Dit voorkomt een hoop verjaardagsstress!kroontje · Print het voorbeeld het kroontje uit…

· Trek deze over op wit karton met behulp van carbonpapier, of…… knip eerst het voorbeeld uit en trek deze daarna om met een potlood op het karton en knip deze uit.
· Nu heb je een stevige mal welke je meerdere keren kunt gaan gebruiken.
· Neem nu de mal en trek deze om op de door jou gekozen kleur holografisch karton. Verkrijgbaar bij o.a. de hema. (Je kunt ook gewoon karton gebruiken in een kleurtje). Doe dit zoveel keer als je nodig hebt.
· Knip de kroontjes zeer zorgvuldig en rustig uit, liefst met een 3D- schaartje voor het mooiste resultaat.
· Maak kartonnenkaartjes van 12 cm. lang en 4 cm. hoog en vouw deze dubbel.
· Plak de kroontjes een beetje schuin op de kaartjes en versier de punten met plakstrass. ( natuurlijk kan het ook zonder)
· Neem nu 2 kleuren crêpepapier, bijv. 2 kleuren roze of roze en wit.
· Neem een bord of een ander rond voorwerp met een doorsnee van ongeveer 22 cm. Trek deze met een potlood om op het crêpepapier. Het papier is dun, dus je kunt meerdere lagen op elkaar leggen en tegelijker tijd uitknippen.
· Neem 3 lagen crêpepapier (verschillende kleuren) en leg in het midden een traktatie, dit kunnen chocolademunten zijn of likkoekjes…maar bijv. ook een mandarijn.
· Vouw nu het crêpepapier voorzichtig dicht en knoop een stoffen lintje van ongeveer 25 cm. er omheen. Dit mag je strak aantrekken.
· Trek voorzichtig het crêpepapier een beetje uit elkaar, zodat je een “roosje” krijgt aan de bovenkant en je de 2 kleuren crêpepapier goed kunt zien.
· Perforeer een gaatje in de kaartjes en maak de kaartjes vast aan de buideltjes mbv de lintjes. In het kaartje kun je nog de naam en de leeftijd van de jarige zetten.
· Zet alle buideltjes in een mand of op een dienblad. · Pak daarna het geheel in met cellofaan en je hebt een geweldig traktatie.Prinsessenbuideltje 1

Veel plezier!

Volgende week de Piratenbuidel

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “DIY- Traktatie Prinsessenbuideltje

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top