Je bent hier
Home > Columns > Column Sandy | Ik ben toch zeker sinterklaas niet!

Column Sandy | Ik ben toch zeker sinterklaas niet!

chocoladegeldHet heerlijk avondje is in aantocht. Tijd voor de sint om zich te buigen over de verlanglijstjes. Inderdaad meervoudig. Ik heb twee kinderen, en deze twee kinderen hebben ook meerdere lijstjes. Ze hebben nog net niet het gehele boek van Intertoys in hun schoen gegooid. Ik vind het prima. Het geeft mij keuzemogelijkheden en het leert de koters dat ze niet alles krijgen wat ze willen hebbuh hebbuh hebbuuuuhhh! Want dat ze niet alles krijgen wat hun hartje begeert dat staat als een paal boven water. Als ik Dean en Jake mag geloven gooit sinterklaas er 2 maanden hypotheek tegenaan en eten we de komende 3 maanden droge broodkorstjes.

Dus daar zat ik. Met de lijstjes. Waar moest ik beginnen? Ik besloot eerst dezelfde bedragen bij elkaar te zoeken zodat het ene kind net zoveel zou krijgen als het andere. Dat leek me wel zo eerlijk. Vervolgens keek ik naar het aantal cadeautjes, want ja, mijn kinderen tellen hun buit. En toen was het een fluitje van een cent. Na een kwartier bekeek ik een mooi inkooplijstje. Een lijstje waarin beide kinderen hetzelfde aantal cadeautjes kregen en die cadeautjes kosten ook nog eens precies hetzelfde. Er zaten leerzame cadeautjes bij, praktische cadeautjes, wat duurdere cadeautjes en wat goedkopere cadeautjes. Wat wil je nog meer? Ik besloot het totaalbedrag bij elkaar te tellen en besloot het meteen daarna nog eens te doen, want het resultaat deed me pijn aan mijn ogen en kón naar mijn mening niet kloppen.

Nadat ik nogmaals zorgvuldig de bedragen had ingevoerd in de calculator, en het eindbedrag voor de tweede keer ten tonele verscheen bleef ik, al starend naar het schermpje, een tijdje roerloos zitten. Ik kwam uit op een bedrag van ruim 450 euro!! Hoe kon dat nou? Er stonden echt niet belachelijk veel dingen op het lijstje. Ik besloot de praktische dingen te schrappen. Eindbedrag 400 euro. En dan had ik nog niet eens de cadeautjes erbij geteld die we inmiddels al hadden gekocht. Een navraagrondje bij vriendinnen leerde mij dat er toch wel verschil in budgetbepaling zit. Een uurtje surfen op het internet leerde me hetzelfde. Ik las verhalen van mensen die 20 euro per kind spenderen maar ook van mensen die er 150 euro per kind tegenaan gooien. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van het inkomen, maar het is ook vaak een principiële/opvoedkundige kwestie. Hoe dan ook, mijn 200 euro per kind was dus veel te veel. Het maakte me wel nieuwsgierig naar het budget van andere mensen. Misschien hebben mensen nog tips? Ik las dat we allemaal door de speelgoedwinkels bedonderd worden in deze tijd van het jaar. De “sintaanbiedingen” zijn in werkelijkheid geen aanbiedingen en je betaald voor hetzelfde artikel in bijvoorbeeld augustus tientjes minder. (bron: metronieuws.nl 18-11-2013) Moeten we dan massaal de sintinkopen in augustus gaan doen? Misschien zijn de mensen die de pepernoten in augustus kopen zo gek nog niet. Ook die zullen dan vast goedkoper zijn.

Wat is de grens? Hoeveel geven jullie gemiddeld per kind uit met sinterklaas?

6 thoughts on “Column Sandy | Ik ben toch zeker sinterklaas niet!

  1. Hier in huis vieren we sinterklaas niet uitgebreid, de kids mogen vanaf 1dec. schoenen zetten en met pakjesavond krijgt ieder kind een cadeautje van rond de 25 euro. We zijn dan met 5kids rond de 125 euro kwijt. Kerst daarentegen vieren we uitgebreid en lopen de bedragen ook op naar 100 per kind.
    200 per kind is naar mijn mening aan de hoge kant, maar als je 2 kids hebt is dat goed te doen. Met 5 kinderen daarentegen ben je dan wel gelijk 1000 euro kwijt en dat gaat bij mij absoluut niet in.
    Mijn conclusie; het heeft dus met inkomen, principe en het aantal kinderen te maken.

  2. Ik heb dat onlangs ook gelezen ja, dat wij met z’n allen gewoon bedonderd worden met al die zogenaamde aanbiedingen. Vreselijk. Ik heb het lijstje van mijn zoon eens bekeken, er staan geen hele gekke dingen op, leuke dingetjes. Kijk ik daarna naar de prijzen dan schrik ik me naar, gemiddeld 20 tot 25 euro per item is heel gewoon. Het is gewoon zo achterlijk duur allemaal. Wij gaan vanavond onze Sint-aankopen doen en hebben nog niet echt een budget, wij gaan een beetje rondneuzen, hebben nog een paar spaarcoupons. We vinden het nu nog leuk om hem wat meer kleinere goedkope cadeautjes te geven, het is nu nog zo magisch voor hem allemaal. Het zal wel ergens rond de 100 euro eindigen alles totaal.

  3. Ik ben blij dat ik geen kids en dus geen Sinterklaas dilemma’s heb 🙂 Ik merk wel dat kinderen de laatste tijd minder en minder de waarde van iets beseffen en dat ze duurdere en duurdere spullen krijgen. Als ik zie wat mijn neefjes en nichtjes tegenwoordig van de Sint of de kerstman krijgen, jezus! Zel was ik vroeger al tevreden met een hoop chocolade, mandarijntjes en wat simpel speelgoed.

  4. tja… daarom hebben wij op pakjesavond ook 1 kado per kind. en dan nog, hoe ouder ze worden hoe duurder de dingen zijn. En dan elk een chocoladeletter en een lading pepernoten. Schoenzetten doen we eenmaal per week vanaf de intocht. Gaan hele kleine dingetjes in. mijn kinderen zijn ook best snel tevreden eigenlijk. zijn altijd blij met hun kadootjes.

  5. Als ik dat zo zie, ben ik wel blij dat wij geen kinderen hebben. Mijn vriend en ik geven alleen elkaar cadeautjes en dan merk je al dat je snel het overzicht kwijt bent. Fijn artikel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top