Je bent hier
Home > Headlines > Dit wist je nog niet over de banaan

Dit wist je nog niet over de banaan

Banaan is een van de populairste fruitsoorten en onder kinderen ook enorm geliefd. Naast het eten ervan gebruiken we ze ook veelvoudig in bijvoorbeeld smoothies, sappen en verschillende ontbijtmaaltijden. Maar wat weten wij nou eigenlijk over deze kromme gele fruit behalve dat het lekker is? Dat het een fruitsoort is dat je bij voorkeur liever niet overdag moet eten is bij velen onbekend. Er schijnen voedingsmiddelen te zijn die jouw energieniveau naar beneden doen kelderen en daar valt banaan onder. Lees verder en ontdek waarom je dit vrucht overdag liever niet moet eten.

Banaan is rijk aan kalium en magnesium en alhoewel beide gezonde mineralen zijn is banaan een van de voedingsmiddelen die jou een vermoeid gevoel bezorgd. Dit vrucht draagt namelijk bij bij het ontspannen van de lichaamsspieren. Zo helpt magnesium niet enkel bij de opbouw van spieren en botten maar zorgt deze ook voor ontspanning van spieren en zenuwen.

Voor velen van ons is het normaal om in de ochtend of tijdens de lunch een kom ontbijtmaaltijd of een glas smoothie waar banaan in zit naar binnen te werken. Uiteraard met het idee om zo energie te vergaren. Maar in feite is dit, wanneer je energie nodig hebt, geen goed idee. In plaats van in de ochtend/overdag banaan te eten is het raadzamer deze vrucht in de avonduren te nuttigen. Deze kan dan logischerwijze bij het ontspannen van je lichaamsspieren bijdragen.

Wil je in de ochtend of tijdens de lunch iets gezonds eten? Richt je dan liever op het eten van avocado’s. Deze populaire groene vrucht zit boordevol onverzadigde vetten die de bloedstroom naar de hersenen verhogen waardoor je alertheid toeneemt.

 

Wist jij dit van de banaan?

Bron: ans-wer.com

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Dit wist je nog niet over de banaan

  1. Ik weet wel dat banaan voor verstopping kan zorgen maar dit wist ik ng niet over de banaan

  2. Dit wist ik inderdaad nog niet. Dan zal ik vanaf nu mijn banaan voor in de bewaren 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top