Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > De riem als sieraad

De riem als sieraad

De riem (ook wel ceintuur genoemd bij damesriemen) is een band met gesp die je om je middel draagt. Met een mooie riem breng je de finnishing touch aan op je outfit.
Zoals met bijna alles in het leven moet de riem ook goed onderhouden worden. Ieder type riem heeft een ander soort onderhoud nodig.  In dit artikel bespreken we drie verschillende soorten riemen en  de onderhoud ervan.suede riemSuede materiaal
Op het gebied van kwaliteit riemen van suede materiaal is Lederenriemen.nl specialist. De winkel biedt meer dan 100 verschillende riemen van leder suede materiaal. De lederen riemen hebben verschillende maten en zijn verschillend gedecoreerd. Ze zijn verkrijgbaar in alle denkbare kleuren waaronder licht blauw, donkerbruin, geel, roze, oranje en paars.  De onderhouden  van riemen van suede materiaal gebeurd met behulp van schoenverzorgingsproducten. Hiervoor heb je schoenpoetsmiddel voor suede materiaal nodig en 2 borstels. Een grove borstel is voor gebruik voordat je het suedepoetsmiddel aanbrengt en een fijne borstel is om de creme goed uit te kunnen smeren. Dankzij de borstels wordt de suedecreme over het gehele oppervlakte verspreid.slangenleerSlangenleer riemen
De riemen die in Nederland verkrijgbaar zijn van slangenleer zijn meestal van imitatie slangenleer. Je hoeft dus geen gewetensbezwaren te hebben als je kiest voor een prachtige riem van slangenleer omdat het om imitatiemateriaal gaat. Riemen van echt slangenleer zijn wel te koop, hiervan liggen de prijzen een stuk hoger dan bij het imitatieleer.
Net als bij de andere lederen riemen is het ook bij slangenleer noodzakelijk om de riem zo nu en dan in te smeren met schoenpoetsmiddel speciaal voor suede materiaal.

Echte leren riemen
Voor op een pak is een echte leren riem natuurlijk beter geschikt. Echte leren riemen worden speciaal op maat gemaakt. De riem bevat meerdere gaten om de x minimeter. Als deze net ongunstig zitten voor je dan kun je de riem op maat laten maken bij een schoenmaker. Voor circa 8 euro maken de meeste schoenmakers extra riemgaten. Voor het onderhouden van leer zijn er speciale leer reiniger verkrijgbaar. Het product voedt en beschermt het leer zodat het zijn oorspronkelijke kleur en glans weer terugkrijgt.

Besteed jij aandacht aan de verzorging van je riemen?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “De riem als sieraad

  1. Qua onderhoud doe ik totaal niets aan mijn riemen, ik draag het totdat het versleten of stuk is en dan gaat het met de vuil mee en koop ik een nieuwe. Zonde eigenlijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top