Je bent hier
Home > Columns > Column: Dagjesmensen

Column: Dagjesmensen

caviaLeve alle dieren. Hoera, hoera, hoera! Want, het is vandaag dierendag. Niet verzonnen door de Partij voor de Dieren, nee hoor, de hele wereld doet mee aan deze gekte. Het is namelijk WERELDdierendag. Mensen worden massaal opgeroepen extra lief te zijn voor de dieren. Of nog leuker: laten we massaal op dierendag geen dieren eten. Alsof het vlees bij de Albert Heijn dat door heeft. Ooit een kipfilet een zucht van verlichting horen slaken als ze niet in het mandje wordt geworpen op 4 oktober? Overigens: moeders komt de volgende dag gewoon terug voor datzelfde stukje en zo gaat mevrouw kipfilet alsnog de pan in. En ohja, het beestje was al dood.

Stel ik heb een kat als huisdier, dan mag ik hem op dierendag verwennen met Sheba Essence met echte VISstukjes, terwijl ik zelf op een stuk bleekselderij moet knagen. Want, het is immers dierendag…

Ben ik een dierenhater? Nee, integendeel, ik ben dol op beesten. Groot, klein, aaibaar of niet. Zelfs de slak uit mijn fietstas verplaats ik voorzichtig naar een natuurrijker plaatsje, waar die het wellicht wat meer naar zijn zin heeft. Met als motto leven en laten leven. Behalve muggen, die mogen wat mij betreft zo uitsterven.

Het gaat me niet alleen om dierendag, het is zo langzamerhand elke dag wel een dag van iets. Ik heb even research gedaan en zo bestaat er naast dierendag, ook de week van het huisdier, dus mijn ingebeelde kat moet ik nu ineens al 8 dagen per jaar extra vaak aaien. En hoe zit dat dan op dikke truien dag, mag je dan in het kader van de dag van het schaap wel of niet een wollen trui aan. Oh, en op proefdierendag hebben de ratten in het laboratorium een dagje vrij. Even geen make-up in de ogen, ook wel eens lekker.

Is het zo raar om elke dag met open ogen te kijken, zodat je al het moois om je heen ziet? Zijn we zover ‘gevorderd’ dat we daarvoor een dag in moeten plannen? Moeten we Vader- en Moederdag vastleggen in agenda’s, zodat we dat bloemetje niet vergeten? Of kunnen we ook uit onszelf laten blijken dat we blij met ze zijn?

Misschien is het een idee om elke dag even stil te staan en dankbaar te zijn voor wie en wat er in ons leven is. Want als je met respect en liefde voor mens en omgeving omgaat, is elke dag gewoon een mooie dag.

Namasté

Geschreven door Renate Pauw.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Column: Dagjesmensen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top