Je bent hier
Home > Columns > Dagjes uit veel te duur

Dagjes uit veel te duur

Dat onze economie al jaren in een crisis verkeert mag duidelijk zijn. Door deze aanhoudende crisis gaan ook steeds minder gezinnen naar verre landen op vakantie. Alternatieven zijn vakanties in eigen land of buurlanden. Op de camping staan of dagjes uit zijn de meest voorkomende vormen van vakantie vieren.

Kinderen zijn dol op uitstapjes. Lekker een dagje eropuit gaan en genieten. Met name in de zomervakantie is het bijna ondenkbaar om niets te kunnen ondernemen met je kinderen. Voor velen van ons zijn dagjes uit een uitkomst om eropuit te gaan. Gezellig met het hele gezin naar bijvoorbeeld een pretpark, dierentuin of zelfs bioscoop.

Helaas is anno nu de mogelijkheid om een dagje met het gezin weg te gaan voor vele gezinnen niet meer haalbaar, simpelweg omdat entreekaarten veel te duur zijn geworden. Entreekaarten schijnen de afgelopen 10 jaar met maar liefst 50 procent in kosten gestegen te zijn. Dit blijkt uit het onderzoek van het ING Economisch Bureau, dat prijzen van onder meer dierentuinen, attractieparken en concertkaartjes vergeleek. Dat is een heleboel terwijl het inkomen van het gemiddelde gezin op bijstandsniveau is.

Voor het gemiddelde gezin is een dagje uit tegenwoordig een rib uit de lijf. Gemiddeld ben je al gauw 20 euro kwijt voor entreekaarten voor een pretpark. Sommige pretparken vragen zelf 30 euro voor toegang. Neem nou eens een gezin met drie kinderen. Een bezoekje aan een attractiepark kost voor dit gezin gemiddeld 100 euro! En dan te bedenken dat het genoemde bedrag exclusief vervoerkosten en eten en drinken is. Voor een dagje pretpark met drie kinderen is een gezin gauw 140 kwijt. Dit is schandalig veel.
En daarbij komt dat je bij veel pretparken voor kinderen vanaf twee-drie jaar moet betalen, ook al kunnen deze kinderen geen gebruik maken van de meeste attracties.

Als het voor een gemiddeld huishouden niet eens haalbaar is om een dagje met de kinderen op stap te gaan, wat is voor hen dan een goed alternatief om de vakantie te kunnen vieren?

Question: Hoeveel geven jullie per jaar gemiddeld uit aan dagjes uit?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Dagjes uit veel te duur

  1. Dat is zeker zo! Voor grote gezinnen met weinig tot gemiddelde inkomens zijn dagjes uit moeilijk te bekostigen. Mijn kinderen willen graag naar Walibi, wij hebben er 6. Willen wij naar Walibi moeten we voor entree 236 euro betalen. Inclusief vervoer, eten en drinken zullen we rond de 300 euro kwijt zijn. Dat vind ik voor een dagje uit schandalig veel!

  2. van dat geld kun je bijna een midweek naar een huisje van landal ofzo….onze kindjes zijn nog niet echt oud genoeg voor zulke parken dus hier is het meer het sprookjesbos 🙂 en das nog te doen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top