Je bent hier
Home > Columns > Daarom is wél een antwoord

Daarom is wél een antwoord

waaromMijn jongste zoon zit in ‘het vragentijdperk’. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat vraagt hij, en vraagt hij en…juist ja, vraagt hij.

06:15 uur: Mama het konijntje is wakker! Ik kom eraan Jake! Ik spoed me snel naar zijn slaapkamer om te voorkomen dat hij nog harder gaat roepen en iedereen dan wakker is op dit tijdstip. Vol trots laat hij me zijn konijntjeswekker zien. Als het konijntje ‘wakker’ is mag hij roepen. En het is hem warempel gelukt. Kom Jake, we gaan zachtjes naar beneden. Waarom zachtjes? Omdat papa en Dean anders wakker worden. Mag ik iets drinken? Ja hoor komt eraan. Mag ik ook een boterham? Ja hoor komt er ook aan. Met kaas? Tuurlijk. Is dat kabouter Plop? Ja dat is kabouter Plop. Waarom? Waarom? Ja, waarom is dat kabouter Plop? Dat weet ik ook niet hoor, dat is gewoon zo. Ik denk dat Bumba hierna komt, denk jij dat ook? Nee ik denk Piet Piraat. Waarom? Daarom. Daarom is toch geen antwoord? Nee dat klopt. Maar jij zei daarom. Ja inderdaad, eet nu maar lekker je boterham op. Zie je wel dat Bumba opkomt! Ik had gelijk toch mama? Ja, je had gelijk.

Kom we gaan Dean naar school brengen. Moet ik ook naar school? Nee, vandaag niet. Welke dag is het vandaag? Donderdag. Niet vrijdag? Nee donderdag. Vrijdag moet ik naar school toch mama? Ja dat klopt. Wanneer is het vrijdag? Morgen. Dus morgen moet ik naar school? Ja, morgen ga jij ook naar school. Joepie ik vind school leuk. Dat vind ik fijn. Waarom vindt je dat fijn? Het is toch fijn dat je graag naar school gaat? Ja dat is ook fijn. Gaan we nu Dean naar school brengen? Ja, we gaan zo. Dean moet wel naar school? Ja, Dean wel. Vindt jij dat fijn Dean? Vraag eens niet zoveel Jake! Waarom niet Dean? Omdat ik net wakker ben en jij echt té veel vraagt hoor.

Ga je mee Jake? Waar gaan we dan naar toe? Naar de winkel. Welke winkel? De supermarkt. Welke supermarkt? Jan Linders. Gaan we met de fiets? Nee we gaan lopen. Waarom? Omdat het lekker weer is buiten. Mag ik dan een eigen wagentje? Tuurlijk. Dat vind ik fijn mama. Dat weet ik. Waarom weet je dat? Omdat je dat zegt. Wat gaan we kopen? Eten. Waarom? Omdat het eten op is. Waarom is het eten op? Omdat we dat hebben opgegeten. En nu gaan we nieuwe kopen? Ja. Waarom? Daarom Jake. Daarom is geen antwoord. Dat klopt, kom je moet me helpen zoeken. Waarom? Omdat jij dat heel goed kunt.

Gaan we nu weer naar huis? Ja, nu gaan we weer naar huis. Wat gaan we dan thuis doen? Even opruimen, beetje poetsen, eten en dan ga jij een slaapje doen. Waarom? Omdat jij nog een slaapje moet doen. Wanneer hoef ik geen slaapje meer te doen? Als je een beetje groter bent. Maar ik ben toch al een grote jongen? Ja dat klopt. Maar waarom dan? Daarom. Daarom is toch geen antwoord?

Kom we moeten snel Dean uit school halen. Waarom snel? Omdat we anders te laat zijn en Dean dan staat te wachten. Waarom zijn we dan te laat? Omdat de school zo uit is. Waarom is de school zo uit? Het kan niet de hele dag duren. Waarom niet? Daarom niet. Daarom is geen antwoord. Ik weet het ook niet meer. Wat niet? Wat je net vroeg. Wat vroeg ik dan? Dat weet ik eigenlijk ook niet meer.

Wat gaan we zo eten? Nasi. O dat vind ik lekker. Dat weet ik dat jij dat lekker vindt. Waarom weet jij dat? Omdat jij dat hebt gezegd. Wanneer heb ik dat dan gezegd? De vorige keer dat we nasi aten en nu net. Echt? Ja echt. Komt papa zo thuis? Ja gelukkig wel. Nu? Nee niet nu, zo meteen. Over een paar minuutjes? Ja over een paar minuutjes.

19:00 uur: Mama? Jake ga nu slapen. Maar ik wil nog iets vragen! Nee het is nu tijd om te gaan slapen, slaap lekker Jake. Slaap lekker mama.

Goedenavond mevrouw, u spreekt met Ben Irritant van onderzoeksbureau Ik Val Mensen Lastig Op Vervelende Tijdstippen. Mag ik u een paar vragen stellen? Nee. Waarom niet? Daarom niet en daarom is wél een antwoord. Fijne avond nog meneer…

Geschreven door Sandy J. Sandy is gelukkig getrouwd en is moeder van 2 jongens, Dean van 6 jaar en Jake van net 3 jaar. En samen wonen zij in een dorp in Limburg.

7 thoughts on “Daarom is wél een antwoord

  1. 😉 heerlijk en idd wat een geduld. Super, wat gaat dat een slim kereltje worden.

  2. Hahah, heel leuk geschreven! Wat een geduld moeten wij ouders opbrengen voor onze kids hé!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top