Je bent hier
Home > Columns > Column: Slow cleaning

Column: Slow cleaning

speed cleaningVind jij het ook zo fijn om ergens bij te horen? Niks onmenselijks, we zijn nu eenmaal kuddedieren. Alhoewel je op een abonnement bij sommige clubs niet bepaald trots hoeft te zijn. Denk aan het “Clubke van Mensen met een Lelijk Gezicht” of de “Club Van Slechte Huisvrouwen”. Geloof het of niet, maar deze clubs bestaan daadwerkelijk. HELAAS behoor ik tot het laatstgenoemde genootschap. Huishouden staat niet heel hoog op mijn prioriteitenlijst. Ik maak er eigenlijk liever geen tijd voor.

Op een dag las ik een recensie over het boek “Speedcleaning” van Zamarra Kok. Deze intelligente dame had het idee van de eeuw: muziek aan, buik in en schoonmaken maar. Binnen no-time een fris huis en strak lijf. Een duidelijk voorbeeld van een win-win situatie! Ik heb het boek direct besteld en mijn sportschoolabonnement onmiddellijk opgezegd.

Inmiddels zijn we enkele maanden verder. Het boek ligt in mijn kast. Met het plastic er nog om. En een laagje stof erop.

Vandaag ga ik daar verandering in brengen. Met grootmoeders theedoek om mijn hoofd –dat zie ik in tijdschriften ook altijd- en gewapend met een stofdoek loop ik enigszins hijgend de trap op. In de boekenkast tref ik “Speedcleaning” aan. En tal van andere boeken, zoals oude fotoalbums.

Ik sla een album open uit de tijd dat mijn oudste zoon geboren werd. Vanuit een bol hoofdje kijken twee zwarte kraaloogjes me aan. Gelukkig is het nog goed gekomen met zijn uiterlijk, anders had hij zich bij een niet nader te noemen Clubke aan kunnen sluiten ;-).

Ik strijk mijn haar uit mijn gezicht en trek gedachteloos de theedoek van mijn hoofd. Even later tref ik een album uit mijn studietijd. Vriendjes en feestjes komen in sneltreinvaart voorbij. Mijn oog valt op de foto van mijn jaarclub. Zeven meiden, zo verschillend en tegelijk zo gelijk. Dit weekend zie ik ze weer! Altijd weer genieten om samen te zijn, te kletsen en te eten.

‘MAMMAAAAAAA!!’ hoor ik mijn jongste oogappeltje roepen. Ik schrik op uit mijn herinneringen. Het kost even voordat ik me weer bewust ben van het hier en nu. Hoe laat is het eigenlijk? Ah nee, tijd om mijn oudste uit school te halen. Snel sla ik de fotoalbums dicht en zet ze terug in de kast. Hoe ben ik hier ook alweer beland? Oh ja, ik wilde niet meer bij de “Club Van Slechte Huisvrouwen” horen. Ach, zolang de “Club Van Super Mamma’s” nog niet is opgericht, houd ik dit lidmaatschap nog even aan ;-).

Ik ben Annemieke samenwonend en moeder van twee kinderen.
In mijn blogs zal ik schrijven over blauwe jurken, grijze pakken, high heels, groene vingers, lekkerbekken en natuurlijk het M-O-E-D-E-R-S-C-H-A-P (of een simpelere versie daarvan . Ik wens je veel leesplezier!

One thought on “Column: Slow cleaning

  1. Hahahha!! Goede start, een volgende keer kom je vast en zeker wat verder 🙂
    Ik stel het huishouden ook niet op nr. 1, zolang het gewoon leefbaar is kan het er wel mee door.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top