Je bent hier
Home > Columns > Column Sandy | What the f***

Column Sandy | What the f***

wtfIn iedere klas zit er wel eent
je. Op de peuterspeelzaal is het dat ene kindje dat andere kindjes stiekem knijpt, auto’s afpakt en met veel vlijt gebouwde blokkentorens zonder wroeging kapot maakt door een andere peuter tegen het bouwwerk aan te duwen. In groep 1 schreeuwt dit kindje met enige regelmaat what the f*** door de kleuterklas, en geeft andere kindjes de schuld, en in groep 2 schopt hij de medekleuters de godganse dag met zijn nieuwe schoenen waar volgens eigen zeggen stalen neuzen in zitten. In groep 3 is het dat kindje wat “k**homo” naar de juf roept alvorens hij naar de gang stormt en de deur met een harde knal dichtgooit. In groep 4, 5, 6, 7 en 8 gaat het helaas van kwaad tot erger. Een kindje dat nooit heeft geleerd dat je andere kindjes geen pijn moet doen, en die op jonge leeftijd woorden in zijn mond heeft waar wij nog nooit van hebben gehoord.

En dan beginnen ook de lastige vragen aan het thuisfront. Hoe leg je je zoon uit wat een “k**homo” is? Een zoon die echt wil weten wat dat betekent en die er geen genoegen mee neemt als ik zeg dat het een woord is wat nergens op slaat. Dat het eigenlijk niet eens een woord is. Het zijn twee woorden die niks met elkaar te maken hebben, samengevoegd door ietwat onnozele mensen met weinig woordenkennis. Na lang zeuren ging ik toch overstag. Nadat ik had uitgelegd dat een “k**” een niet zo’n netjes woord is voor een vagina oftewel meisjespielie (tja wat moet je anders…), kwam mijn zoon zelf met de uitleg van het woord homo, want dat wist hij natuurlijk. “Een homo is een jongen die verliefd is op een andere jongen,” aldus mijn oudste zoon. Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden. Ik zag denkrimpels verschijnen en na een minuut of 2 kwam een conclusie waar hij zelf over twijfelde door de ontbrekende logica in het geheel: “Dus een “k**homo” is een meisjespielie wat verliefd is op een jongen?????” En toen was ik blij dat ik het woord toch met hem had ontleed. Want ook mijn zoon vond dat dus een woord van niks. Een meisjespielie kan immers niet verliefd worden! En al helemaal niet op een jongen die jongens leuker vindt.

Het woord “k**zak” waar hij enkele dagen later mee thuis kwam was dan ook een eitje. Dat is een meisjespielie in een plastic tas! Duh!

Sandy J(1976) is gelukkig getrouwd en is moeder van 2 jongens, Dean van 2006 en Jake van 2010. En samen wonen zij in een dorp in Limburg. Sinds juni 2014 is het eerste boek van Sandy ‘En ineens weet je het…je bent moeder’ verkrijgbaar.

2 thoughts on “Column Sandy | What the f***

  1. Jeetje, wat een taal… Mijn moeder is kleuterjuf, ik ga eens vragen of haar kids ook zo’n woorden gebruiken. Inderdaad niet makkelijk om aan je kind uit te leggen wat die dingen nu betekenen en er een mooie draai aan te geven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top