Je bent hier
Home > Headlines > Van de redactie | 6x herfst gedachten

Van de redactie | 6x herfst gedachten

herfstDe dagen worden korter en donkerder en het regent vaker en het weer wordt kouder. De bladeren van de bomen verkleuren en vallen zo langzamerhand van de boom. Het is niet te ontkennen dat de herfst in onze kikkerlandje zijn intrede heeft gedaan. Voor de één een seizoen om volop van alle veranderingen (in de natuur) te genieten terwijl het voor een ander maar niet snel genoeg voorbij kan gaan. Wat vinden onze mama’s van de herfst en waar genieten zij (stiekem) het meest van? 6x herfst gedachten:

1) Ik heb niet veel met de herfst. Laat ik het maar zo zeggen; de herfst en ik zijn geen maatjes en ik denk ook niet dat we dat ooit zullen worden. Zolang de herfst vochtig blijft en er veel regen uit de lucht blijft vallen zal mijn gevoel niet veranderen. Van alle weersoorten vind ik regen veruit het minst leuke. Als er in de herfst veel minder regen zou vallen zou ik er gek op zijn, want de verkleurende bladeren vind ik prachtig om te zien, maar helaas. In een perfecte wereld zou het uitsluitend in de nacht regenen (we kunnen tenslotte niet zonder regen). Van het tikkende regengeluid tegen de ramen kan ik wel weer intens van genieten (dan zit ik heerlijk droog binnen). Heerlijk op de bank met een warme dekken over me  heen voor de buis en een warme mok thee in mijn handen. Voor mij is dat het fijne aan de regenachtige herfstdagen. ( Nicky)

2) Ik houd van alle seizoenen, zo ook van de herfst. Na een lange periode van hooikoorts, zand op mijn brood, files naar het strand, huiduitslag als gevolg van hitte en vliegende injectienaalden, vind ik het heerlijk om nu de ramen tegen elkaar open te zetten voor wat frisse lucht. Om kaarsjes aan te steken. Om een goed boek te pakken en genieten dan een kop chocolademelk terwijl ik luister naar het getik van de regen. Natuurlijk is het niet leuk om door de regen te fietsen, maar het lijkt me ook niets om kerstmis te vieren met 30 graden. Juist die afwisseling van de seizoenen vind ik fijn; ik hoef niet zo nodig het hele jaar door op slippers te lopen. En: geen eindeloze herhalingen meer op tv! (Yvonne van der Wal)

3) In de herfst maken wij altijd met het gezin lekkere boswandelingen. Blaadjes zoeken in het bos en lekker door de plassen banjeren. Ik geniet ervan om mijn kinderen bezig te zien in de natuur. Ik vind het altijd erg mooi om te zien hoe ze verwonderd kunnen kijken naar slakjes spinnetjes of de verschillende blaadjes aan de bomen en op de grond. Kinderen kijken veel meer rond dan volwassenen doen en merken veel meer dingen op. Ze zijn ook gek op verzamelen dus we nemen altijd veel spulletjes mee terug. Hier maken we dan weer een mooie herfsttafel of een mooi herfststukje van. (Cindy Koehorst-Zwarts)

4) Boswandelingen maken in het herfstzonnetje en genieten van alle kleuren in de natuur, of tijdens een herfststorm lekker op de bank hangen onder een dekentje met warme chocomel terwijl je het buiten hoort waaien. Dat vind ik de charmes van de herfst. En dat is dan ook het enige. Vaak is het in mijn geval zo dat ik tijdens die herfststorm niet op de bank kan liggen maar buiten probeer de wind, regen en hagel te trotseren. En na de mooie kleuren wordt het gewoon een kale boel buiten. Na de winter is de herfst mijn minst favoriete seizoen. Ik vind het gewoon te nat, te koud, te guur, te winderig en te kaal. (Sandy J)

5 ) De herfst is voor mij een seizoen van heerlijke truien, wandelingen door het gekleurde bos en de geur van kaneel. Het nieuwe seizoen is voor mij altijd een nieuwe start, inclusief nieuwe garderobe en nieuw haar. Ik sta veel meer in de keuken om de lekkerste taarten te bakken, stamppotten te maken of iets anders uitgebreid te koken. In de herfst wordt mijn leven binnenshuis veel belangrijker, dus binnen maak ik het huis gezelliger en knusser. Dat het weer slechter is maakt mij helemaal niets uit. Een natgeregend lijf verdient het om opgewarmd te worden voor de kachel met een kopje soep. Zelfs daar geniet ik van! Elk seizoen heeft iets om naar uit te kijken en om van te genieten, zo ook de herfst! (Geertje Boekhouder)

6) De charme van de herfst zit ‘m voor mij in het bonte kleurenpalet. De blaadjes aan de bomen die geel, bruin, groen en rood kleuren vind ik prachtig. Helemaal in de bossen bij het maken van een herfstwandeling. We nemen een plastic zak mee waar de kinderen hun verzamelde kastanjes, eikels, blaadjes en dennenappels in kunnen meenemen en banjeren lekker door de ‘bladerenzee’. Om na de herfstwandeling fijn een kop chocolademelk of een kop thee te drinken. Laat de herfst maar komen! (Saskia Mes-Born)

Waar geniet jij het meest van in de herfst?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

6 thoughts on “Van de redactie | 6x herfst gedachten

  1. Misschien wel van de chocolademelk en de cakes die de herfst met zich meebrengt

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top