Je bent hier
Home > Columns > Column: Wereldontdekkers

Column: Wereldontdekkers

werkjesDe vakantie staat voor de deur. Je voelt het aan alles. Kindjes die oververmoeid zijn, mappen met knutsels en werkjes die mee naar huis komen, gymtassen met te klein geworden gymschoenen. Vanmorgen stapte ik met mijn kleuterdochter het lokaal binnen en dat was al half leeg. Ongezellig kaal en gek. Ik merkte aan mijn meisje dat ze het maar niks vond: het was anders, niet meer zo vertrouwd. Tot overmaat van ramp had de juf de stoelen kris kras door het lokaal gezet en mocht iedereen zelf weten aan welke tafel ze gingen zitten en wat ze gingen spelen. Best een uitdaging voor mijn kleuter… Samen met twee andere kleuters die ook een beetje de weg kwijt waren, ging ze gewoon op haar stoeltje zitten.

Ik kan er niks aan doen: terwijl ik de mappen met werkjes doorblader, glijden mijn gedachten terug over het afgelopen jaar waarin zoveel is gebeurd! Wat een mijlpaal was het in augustus: twee kleuters op school. Een hoop rust, ’s morgens maar naar één locatie. Bijzonder, een jongen in groep 2 en een meisje in groep 1. Ik kon praten over de “#kleuters” in mijn digitale leefwereld.
Ik had zoveel plannen voor mezelf en voor ons gezin nu er een nieuw ritme zou komen. Helaas stond mijn wereld een paar weken later op zijn kop en leerde ik de levensles dat je niet te veel vooruit moet kijken en plannen. Na de bekende ups en downs heb ik mijn nieuwe wereld omarmd en geniet ik van mijn leven samen met mijn twee #kleuters.

Na de vakantie begint er weer een nieuw schooljaar. Dan gaat mijn oudste naar groep 3! Weer een mijlpaal en een nieuwe wereld om te ontdekken. Zelf vindt hij het ook wel een beetje spannend. “Dan moet je écht gaan leren…” Ik zie bij oudere kindjes in de omgeving dat het inderdaad heel snel gaat: leren lezen, echt leren schrijven, andere vragen stellen.

Ik moet nodig op zoek naar een andere hastag (#) in mijn digitale wereld om mijn twee prachtkindjes samen mee aan te geven… gelukkig heb ik daar een hele zomervakantie om over na te denken!

Ik ben Elise, 36 jaar, single mama van een jongen (6) en een meisje (5). Ik houd van delen, verbinden en verhalen vertellen. Je kunt me ook volgen op Twitter: @gewoon_elise.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Column: Wereldontdekkers

  1. Dat is inderdaad ongezellig. OP de school van mijn kids waren ze de laatste school week heel streng, kinderen die niet op school waren werden dezelfde ochtend nog met een bezoekje van de leerplicht verblijd.
    Fijne zomervakantie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top