Je bent hier
Home > Columns > Column Sandy | Stroopwafel-gekkigheid

Column Sandy | Stroopwafel-gekkigheid

stroopwafelsIk vraag me af of er überhaupt nog mensen zijn die dit jaar met hun kinderen naar de intocht van sinterklaas op tv zullen kijken, of naar een intocht durven te gaan. Misschien kom je wel midden in een grimmige demonstratie terecht met je kroost. Gaan we nog naar het altijd o zo spannende sinterklaasjournaal kijken? Je weet immers niet wat je gaat aantreffen door al die gekkigheid wat aan de gang is. Regenboogpiet, stroopwafelpiet en nu dan ook de gele kaaspiet. Waar gaat het nog over? Ik weet in ieder geval niet hoe ik aan mijn kinderen moet uitleggen wat er allemaal met die pieten is gebeurd in het jaar dat ze aan het relaxen waren in Spanje. Is de stroopwafelpiet met zijn harses in een bak stroopwafels gesodemieterd? You tell me.

Natuurlijk is ook mijn hoop gevestigd op het sinterklaasjournaal.  Dat zij hun werk (zoals altijd) goed zullen doen en er een geweldig verhaal omheen breien. En dat vind ik triest. Ik vind het triest dat ouders hun hoop moeten vestigen op een derde partij omdat ze zelf niet meer weten hoe ze het moeten verklaren aan hun kinderen.
Kijk, dat ze zwarte piet minder zwart willen maken vind ik prima. Echt waar. Begrijp me niet verkeerd. Het maakt mij echt helemaal niks uit. Ik begrijp de bezwaren die mensen hebben, en die moet je respecteren. Volgens mij was het de bedoeling dat het zwart langzaamaan zou vervagen, zodat uiteindelijk roetstrepen zouden overblijven. Ben ik helemaal voor. Ze doen maar. Zolang het voor de kinderen aannemelijk blijft hoor je mij niet. Maar nu de stroopwafels en kazen uit de (veerloze) hoed worden getrokken, ben ik het spoor bijster. Ik wacht nog op de hagelslagpiet en de erwtensoeppiet en dan is het fiasco helemaal compleet en is er voor veel kindjes (en hun ouders) een mooi feest verpest. Iets wat naar mijn mening helemaal niet hoeft te gebeuren. Wat is er in hemelsnaam gebeurd met het plan om zwarte piet langzaamaan minder zwart te maken?  Heb ik ergens iets gemist? Dan is dit hele hysterische gebeuren, met allemaal idiote, krampachtig bedachte, rare pieten die kant nog wal raken, helemaal niet nodig. Dit is idioterie ten top. Dit kan toch ook anders, of zie ik nu alles te zwart-wit?

5 thoughts on “Column Sandy | Stroopwafel-gekkigheid

  1. Leuk stuk! Ja, ik vind het ook allemaal zeer overtrokken. Ik ben ook niet tegen een kleine aanpassing, maar doe dit dan in stapjes. We moeten niet vergeten dat dit feest vanuit het niets is gebombardeerd als een racistisch feest; daarmee wordt/werd een heel grote groep mensen (die Zwarte Piet nooit geassocieerd hebben met de donkere medemens!) over 1 kam geschoren, alsof het allemaal racisten zijn. ‘Rot naar je eigen land’ vind ik kort doo de bocht, maar ‘je bent een racist’ simpelweg omdat je Zwarte Piet leuk vindt, is evengoed een belachelijke uitspraak. Deze discussie draait niet om gekwetstheid, maar om macht. Zo jammer! Ik ben blij dat mijn kinderen nog onbezorgd Sinterklaas hebben gevierd zonder dit geleuter!

  2. Al dat gezeur maar rond dingen die al weet-ik-veel-hoelang een naam hebben… Lekker laten hoe het allemaal is.

  3. De ophef hierover vind ik allemaal wat teveel en hoe sommige medemensen met geweld reageren is voor mij onbegrijpelijk. We hoeven het niet altijd met elkaar mee eens te zijn maar geweld…. Ik hoop maar dat ze eruit komen zodat we niet volgende jaar ook weer in hetzelfde situatie belanden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top