Je bent hier
Home > Columns > Column Sonja | Domme mama, slimme Djazz

Column Sonja | Domme mama, slimme Djazz

Domme mama, slimme Djazz

Djazz is nu vijf en een half jaar en wenst niet meer als kleine kleuter gezien te worden, in zijn ogen is hij een grote jongen. Wanneer ik een televisieprogramma met hem wil kijken of een liedje zing dat hij een paar maanden daarvoor nog geweldig vond, wordt er nu naar mij gekeken alsof ik gek geworden ben. En zet hij mij op mijn plaats met opmerkingen als “mamaaaaaaaaa, dat is voor baby’s.” Wanneer ik dan lach en zeg dat hij nog maar een smurf is hoor ik een diepe zucht. “Kijk eens mama, ben ik blauw, nee he? Ik ben dus geen smurf en ik ben ook niet klein, zie maar hoe lang ik ben.” Ja Djazz, je bent al een grote jongen.

In het weekend rijden we met de auto langs zijn school. “Djazz, je school, tot maandag school.” Weer een diepe zucht vanaf de achterbank. “Mama, de school is een gebouw en gebouwen kunnen NIET praten. Hallo huis. Zie je wel, het huis geeft geen antwoord.” Volgens mij hebben wij een tamelijk bijdehand zoontje, alle drie zijn zussen gingen daar gewoon in mee vroeger.

In zijn beleving heeft Djazz twee zusjes; Jodi en Evy. Mindy hoort niet in dat rijtje thuis, want die is al ongesteld (zijn andere zussen ook maar vooruit) en dan ben je geen meisje meer maar een mama. Seksuele voorlichting heeft bij dit opmerkzame mannetje ook al gedeeltelijk plaatsgevonden. Hem is bekend dat wanneer twee mensen elkaar lief vinden en samen knuffelen er een baby kan ontstaan. Aangezien Djazz regelmatig knuffels ontvangt, duurde het dan ook niet lang voordat hij een baby in zijn buik had. Arnold Schwarzenegger is geen familie daarom heb ik hem in kindertaal proberen uit te leggen dat alleen meisjes een baby in hun buik kunnen dragen. En hoe die daar ongeveer terecht komt. De volgende ochtend lagen er drie knuffels op hun rug op zijn keukentje met ieder een pingpongbal ernaast. “Mama, mag ik even een paar zaadjes uit mijn tuin gaan halen, ik heb al eieren dan kunnen we baby’s maken.” Nu was het tijd voor mama om flink te zuchten. Communicatie tussen volwassenen en kleuters, het blijft een uitdaging. Heb jij hier ook ervaring mee?

Door: Sonja

Sonja, bouwjaar 1974 en moeder van Mindy (2007), tweeling Jodi en Evy (2009) en charmeurtje Djazz van 2016. Gelukkig getrouwd en 32 uur per week werkzaam als marketingspecialist bij een touroperator & maatwerkspecialist. Zij neemt ons, in haar blogs, mee in haar leven als trotse mommy van 4 kinderen. 

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top