Deprecated: Required parameter $alt follows optional parameter $default in /customers/0/f/3/mommyonline.nl/httpd.www/wp-content/plugins/add-new-default-avatar/kl_addnewdefaultavatar.php on line 149 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/f/3/mommyonline.nl/httpd.www/wp-content/plugins/add-new-default-avatar/kl_addnewdefaultavatar.php:149) in /customers/0/f/3/mommyonline.nl/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/f/3/mommyonline.nl/httpd.www/wp-content/plugins/add-new-default-avatar/kl_addnewdefaultavatar.php:149) in /customers/0/f/3/mommyonline.nl/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Overlijdensrisicoverzekering: Dit heb je nodig - Mommyonline.nl
Je bent hier
Home > Gastblog artikelen > Advertorial - Sponsored > Overlijdensrisicoverzekering: Dit heb je nodig

Overlijdensrisicoverzekering: Dit heb je nodig

Wat heb je nodig voor een overlijdensrisicoverzekering?

Je hebt vast weleens gehoord van een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Ondanks dat zo’n verzekering niet meer verplicht is, sluiten veel mensen hem wel af bij een hypotheek. Niet gek, want je verkleint de kans op financiële problemen bij nabestaanden als je plotseling overlijdt. Een ORV is namelijk een levensverzekering die eenmalig een bedrag uitkeert als je binnen de looptijd overlijdt. Nabestaanden kunnen het geld gebruiken om de hypotheek of huur te betalen, maar ook om de kosten voor kinderopvang te dekken of een studie voor de kinderen te betalen. Ben je overtuigd? Dan wil je zelf mogelijk ook wel een ORV afsluiten. In deze tekst lees je wat je hiervoor nodig hebt.

Denk na over de invulling van de verzekering

Wie denkt dat iedere ORV hetzelfde is, heeft het mis. Je bepaalt in grote lijnen namelijk zelf hoe deze verzekering eruit komt te zien. Allereerst kies je of je jouw eigen leven of het leven van een ander wilt verzekeren. Enige voorwaarde is dat de verzekerde persoon tussen de 15 en 67 jaar is. Je bepaalt bovendien zelf de hoogte van het verzekerde bedrag. Bij de meeste verzekeraars kun je kiezen voor een bedrag tussen de 10.000 en 2 miljoen euro.

Dit zijn niet de enige keuzes die je maakt bij een ORV afsluiten. Je kunt namelijk ook nog voor een vaste of variabele premie kiezen. Bovendien heb je zelf inspraak in de vorm van deze verzekering. Je kunt uit drie vormen kiezen: gelijkblijvend bedrag, annuïtair dalend bedrag en lineair dalend bedrag. De eerste vorm spreekt voor zich, want het bedrag blijft de hele looptijd gelijk. De tweede en derde vorm hebben enige toelichting nodig. Bij een annuïtair dalend bedrag daalt het verzekerde bedrag elke maand. Aan het begin daalt het bedrag langzaam, maar tegen het einde steeds sneller. Bij een lineair dalend bedrag daalt het verzekerde bedrag maandelijks met een vast bedrag.

Gezondheidsverklaring

Nu je weet welke keuzes je allemaal moet maken, kun je alvast nadenken over een ORV. Als je zo’n verzekering aan wilt vragen, moet je overigens rekening houden met een gezondheidscheck. Een verzekeraar wil er namelijk zeker van zijn dat enkel gezonde mensen een ORV afsluiten. Gelukkig hoef je vaak alleen maar een gezondheidsverklaring voor een overlijdensrisicoverzekering in te vullen. Meestal blijft het bij het invullen van een aantal medische vragen. Wil je een groot bedrag verzekeren? Dan kan het zijn dat een verzekeraar van je verlangt dat je een medische keuring ondergaat.

Vergeet niet om overlijdensrisicoverzekeringen te vergelijken

Wil je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Doe dit dan niet bij de eerste de beste verzekeraar die je tegenkomt. Dit kost je weliswaar weinig tijd en moeite, maar de kans is klein dat het hier om de beste overlijdensrisicoverzekering gaat. Wie de beste ORV wil vinden, doet er goed aan een vergelijking te maken. Als je hier niet onnodig veel tijd aan wilt besteden, biedt een vergelijkingssite uitkomst. Zo’n site geeft je binnen de kortste keren inzicht in de mogelijkheden. Kies niet direct voor de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering, maar kijk vooral naar de manier waarop je verzekerd bent. Alleen dan lukt het je om de beste overlijdensrisicoverzekering te vinden.

Dit artikel is vanuit een samenwerking tot stand gekomen.

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top