Je bent hier
Home > Columns > Column – Lief klein broertje

Column – Lief klein broertje

Rachel en EligioRachel stond on roll voor een geplande keizersnede. De geboortes van haar eerste twee zoons gingen niet zoals ‘het boekje’ voorschreef. Op het moment dat hen een geplande keizersnede werd aangeboden, grepen Rachel en Eligio dit met beiden handen aan. Echter ruim 3,5 week voor de uitgerekende datum, wordt Rachel midden in de nacht wakker als ze merkt dat ze vruchtwater verliest. Wanneer ze het ziekenhuis belt, wordt ze direct verwacht en rijdt ze met haar man naar het Reinier de Graaf Gasthuis te Delft. Gelukkig maakt de baby het goed, maar dit schatje maakt duidelijk geen aanstalten voor een feestje. Er zitten scheurtjes in de baarmoeder, waardoor het vruchtwater naar buiten sijpelt. Na enkele dagen wordt toch besloten om te starten met inleiden.

Wanneer ook deze actie tot niets leidt, wordt woensdagochtend besloten dat de baby wordt gehaald met een keizersnede. Rachel is blij dat er eindelijk een beslissing is genomen. Ze is moe van 4 dagen ziekenhuis en wil haar 3e zoon nu toch echt in haar armen houden. Ook Eligio zit vol met verhalen over de geboortes van zijn twee eerste zoons en is er klaar voor om zoon nummer 3 de hand te schudden.

Eligio en Rachel wonnen bij mij een geboorteshoot door mijn actie te liken via het Westland Magazine. Ons eerste contact was via facebook, maar zoals later blijkt, kennen wij elkaar al van de dansschool van onze kinderen. Wat is Westland toch klein…. Een betere winnaar dan Rachel kon ik mijzelf niet wensen. We spraken af dat deze bevalling een topper zou worden. Beter dan de eerste twee. De beelden van geboortefotografie kunnen nl. bijdragen aan de verwerking van een bevalling. Ik beloofde ze er doorheen te slepen…. Mijn beelden en ik als steun en toeverlaat.

Op woensdagmiddag haast ik mij vanuit de zwemles om 14.00 uur naar kamer 256 in het H-gebouw. Eligio en Rachel ogen relaxt. Rachel heeft goed geslapen en is er meer dan klaar voor.

Terwijl mijn camera en ik warm draaien, verstrijkt de tijd met praten en hoopvolle verwachtingen over hoe deze derde baby eruit zou zien. Een lichte spanning vult tevens de kamer. Koffie doet wonderen… Eindelijk – even na vieren- worden Rachel en haar eega klaar gestoomd voor de OK. Kleurrijke kleding en andere accessoires worden aangetrokken voordat het bekende OK feestje kan beginnen.

Ik blijf alleen achter op een stille gang. Drie dames van onbekende afkomst praten elkaar bij  met hun I-phones in de hand. Ik kan niet meekijken; laat staan meeluisteren. Af en toe kijken ze mijn kant op en lachen wat. Met die bekende wachtkamer-uitdrukking “wat heb jij?” Camerakoorts, denk ik bij mijzelf.
Gelukkig duurt het niet lang voordat Eligio wederom de gang betreed, maar nu met een couveuse aan zijn zijde. Ik piep over het ziekenhuistapijt achter de stoet aan. Eligio straalt, dat is duidelijk. Weer zo een bijzondere ‘ik ben weer vader-glans’…. Een vallende ster is er niets bij.Rachel en Eligio 2Rachel en Eligio 1Rachel en baby Ervinio doen het goed. Toch was het een spannende keizersnede. Er was zelfs een tang voor nodig om de baby uit de baarmoeder te halen.
Het personeel was zeer begaan en bood alle tijd en ruimte om bij te komen. Eindelijk kon Eligio van zijn zoon genieten terwijl wij wachtten totdat Rachel terugkwam van de vercoever.

Net na 18.00 uur kwam ook Rachel de babykamer weer binnen. Zo een ingreep gaat je niet in de koude kleren zitten. Zeker niet na 4 dagen ziekenhuis en wachten op een vrije OK.
Echter als moeder en kind herenigd worden en vervolgens oma met haar kleinkinderen op bezoek komt, bespeur ik bij Rachel ook zeker de emotie en blijdschap van een gezonde baby en een prachtig gezin.

Veel geluk gewenst Eligio en Rachel!! Bedankt voor deze bijzondere ervaring.

Lieve groeten,
Astrid

astrid“Ik ben Astrid Grootscholten en moeder van drie kinderen en getrouwd met Leon. Ik ben sinds kort voor mezelf begonnen als geboortefotograaf. Jawel je hoort het goed, ik maak foto’s van bevallingen. Maandelijks kun je hier mijn ervaringen als geboortefotograaf in combinatie met mijn eigen moederschap lezen”.
Wil je meer weten over Astrid haar werk, neem dan een kijkje op haar site Astridgrootscholten.nl

4 thoughts on “Column – Lief klein broertje

  1. Heel bijzonder, bij mijn bevalling heb ik ook een geboortefotograaf, best eng maar ook wel weer heel erg welkom

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top