Je bent hier
Home > Columns > Column | Mutsonterend

Column | Mutsonterend

Alain ClarkMannen met een muts. Ik weet het niet hoor. Ik heb het over mannen met een muts op een hoofd, ongeacht het seizoen. Mannen die een muts opzetten tegen te vrieskou, daar hoor je mij niet over. In de winter, muts tegen de koude oren. Logisch. En een sjaal en wanten. Oké, handschoenen. Mannen met wanten zijn zeldzaam (maar oh zo sexy).

Er zijn dus ook mannen die een muts opzetten in de lente, in de zomer. En die hem ophouden. Ook binnen. Ik noem bekende zangers als Alain Clark en Dinand Woesthoff. De keren dat ik hen zag (op de televisie, want ik kom nooit op plaatsen waar zij zich ook bevinden)…altijd die muts op. Alsof ze iets te verbergen hebben. Roos? Parkeerplaatsen vooraan? Kale plekken achterop?

Toegegeven, bij sommige mannen staat zo’n muts ontzettend goed. En een muts op je hoofd is gewoon hartstikke hip. En hip, dat ben ik niet, maar ik hou er wel van. Ik was ook wel benieuwd hoe dat nou voelde, zo’n ding op mijn harses, als het eigenlijk niet nodig is. Dus, ik had mezelf een outfit aangemeten, inclusief paarse muts(even opgesnord tussen de winterspullen) en ik was klaar voor het avontuur. Uiteraard wel een bijpassende uitgaansgelegenheid opgezocht, want je kan niet zomaar overal aankomen met een muts op. Maar in het Paard van Troje was dat geen enkel probleem. Sterker nog, ik en mijn muts waren even helemaal part of the scene. Hip dus.

En in eerste instantie viel het wel mee. Ik hou van de zon en heb het liever te warm dan te koud. Dus, lekker warm. Vooral mijn hoofd. Gedurende de avond werd ik iets minder enthousiast. Er waren nogal veel mensen. Binnen. En het werd nogal warm. Bloedheet zelfs. Zo ook op mijn hoofd. En daar waar het heet wordt, gaat de boel broeien. En als iets gaat broeien, dan gaat het jeuken. En zodra je gaat krabben, dan wordt het erger. Daarnaast was het ook volstrekt onmogelijk om onopvallend via de muts op mijn hoofdhuid terecht te komen.

En de muts afzetten? En mijn image dan? Nee niks, ervan. Ik hield vol. Tot het einde van de avond. Zodra ik buiten stond, trok ik dat ding van mijn hoofd. Alsof ik in een naakt zwembad dook, zo lekker. Weer een ervaring rijker. En hierbij ook mijn oprechte waardering voor alle hippe mannen met een muts. Hulde ende Bravo!

Geschreven door Renate Pauw

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “Column | Mutsonterend

  1. Ik vind mutsen op sommige mannen wel heel sexy staan maar moet zeggen dat ik de functie op bloedhete dagen niet begrijp. Knap dat je het toch nog vol heb weten te houden, ik had dat ding zeker van mijn hoofd afgetrokken 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top