Je bent hier
Home > Columns > Column: Mamamomentje

Column: Mamamomentje

thomasHet leven is druk. Het is een cliché en het begint eigenlijk best irritant te worden. Kom je iemand tegen op straat en vraag je hoe het gaat is steevast het antwoord “jaa gooed, maar druk druk druk, je kent het wel. Ja, deze alleenstaand werkende moeder kent dat wel. Het is druk en ik heb het altijd druk. Rede temeer om jezelf af en toe eens heerlijk te verwennen.

Het is avond na weer een dagje rennen. Het werk is gedaan, er was weer wat gezonds te eten, de vaat staat weer schoon in de kast en het kind ligt plat. Ik heb mezelf getrakteerd op een voor mij ultiem genietmomentje. Ik zit genesteld op mijn nieuwe loungeset tussen de kussens. Naast mij een wijntje en een bakje olijven. Niet dat ik beide echt heel lekker vind en eigenlijk is het meer thee met chocola weer, maar het staat zo gezellig. Ik ben net begonnen in een nieuw boek en als boekofiel kan ik heerlijk genieten van de geur van nieuw papier en de belofte van een nieuw, spannend verhaal. Het is bijna herfst, de avonden worden fris, dus ik zit opgevouwen in een heerlijke knuffeldeken. Een zucht van verlichting, rust!

Als ik de trap hoor kraken ontstaat er een klein rommeltje van binnen dat een gevoel aankondigt dat meestal niet veel goeds voorspeld. Er stapt een bleek jongetje door de keukendeur naar buiten. “Mama ik voel me niet zo lekker”. Na een korte inventarisatie van symptomen blijkt het schaap misselijk te zijn en het koud te hebben. Vol verlangen kijkt hij naar mijn heerlijke deken. Kom maar jochie zeg ik, we gaan wel even samen binnen zitten.
Note to self: nooit meer met een misselijk kind in de woonkamer gaan zitten bij een roomwit kleed…

Mannetje ligt weer fris en nog narillend in bed, het heerlijke knuffelkleed zit in de wasmachine en moeders zit op handen en knieën de restanten van het avondeten tussen het hoogpolig tapijt uit te vissen. Het wijntje wordt langzaam warm, de olijven steeds minder aantrekkelijk en het boek ligt onaangeroerd op de sjieke loungeset.
Het mama is er even niet verwenmomentje is voorbij. Volgende week nog maar eens proberen.

margaIk ben Marga, de trotse mama van Thomas van 8 jaar en stiefmoeder van twee meiden van 14 en 18 jaar. Lees mee in mijn leven als mama en vrouw. Ik gun je een kijkje door het sleutelgat van een alleenstaand moeder, nieuwe vriendin en moeder van een gezin van vijf.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

4 thoughts on “Column: Mamamomentje

  1. Hier in huis zijn de mamamomenten echt zeldzaam. Juist op momenten wanneer jij denk alles goed voor elkaar te hebben en even te kunnen ‘ontspannen’ is er wel een kindje dat het een geschikt moment vind om even wat te vragen, over pijn te klagen ect. Hopelijk voelt Thomas zich al beter.

  2. Troost je, ze worden groter en zelfstandiger. Dan komen de mama momentjes iets vaker voor. Keer of 2 per jaar.

  3. Wat vreselijk herkenbaar dit! Ik voel me toch wel gesterkt nu bij de gedachte dat het bij meerdere mama’s zo gaat 😉
    Héérlijk geschreven! Ik hoop dat het volgende week wél lukt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top